Hatalmas fa dőlt ki a Sóstón - megérkezett a ciklon!

A heves széllökések kidöntöttek egy hatalmas, idős nyárfát a székesfehérvári Sóstó mellett. A szakemberek arra figyelmeztetnek, a napokban fokozott óvatossággal közlekedjünk a fás, erdős területeken.

Gombor Lili

Az idős fák veszélyt jelenthetnek szeles, viharos időjárásban

Fotó: Csete Gábor

Megérkezett a várt és áldásos eső, azonban a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék még problémákat okozhat, mint ahogyan az esővel érkező viharos széllökések is. Ez utóbbiak kevésbé áldásos hatása nyomán dőlt ki egy méretes, idős nyárfa a Sóstónál. A szakemberek igyekszenek mielőbb megszüntetni az akadályt, addig ezen a szakaszon fokozott körültekintést kérnek az ott közlekedőktől. Továbbá felhívják a figyelmet arra is, hogy aki a napokban a hazai erdőkbe látogat, legyen nagyon óvatos. Az aszályban rengeteg ág elszáradt, ezeket a szél most nagy mennyiségben tördelni fogja. Az esetleges kidőlések esélye is fokozott – figyelmeztettek a Sóstó közösségi oldalán.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában