Nagy dolog készülődik

2 órája

Határőrök találkoztak, emlékezve múltra és tervezve a jövőt

Hetedik alkalommal rendezték meg Nagyvelegen a Veterán H.Ő.R. Bajtársi Találkozót, melyre a nagyvelegieken kívül az országból több településről érkeztek résztvevők.

Palocsai Jenő

Fotó: Bajtársak

Nagyvelegen az elmúlt éveknek köszönhetően élő hagyomány lett a határőr találkozó, így természetesen idén sem maradhatott el.

A megjelent bajtársakat elsőként Takács Imre ny. határőr alezredes és Rácz László volt repülős ezredes köszöntötte, majd Andorka Árpád ny. törzszászlós is tiszteletét fejezte ki a rendezvényen, ahol az elhunyt bajtársakról is méltón emlékeztek.

Rácz László volt repülős ezredes, Takács Imre ny.határőr alezredes és Móder András szervező egy nagyszabású eseményt tervez
Fotó:  Bajtársak 

A rendezvény jó hangulatban telt. A citera kíséret mellett felcsendültek a katonadalok, melyet a jelenlévők közösen énekeltek, de nem csak a múlt volt a találkozó középpontjában, ugyanis nagy terveik vannak a jövőre nézvést. A közeljövőben országosan is egyedülálló rendezvényt kívánnak megvalósítani Nagyvelegen, ám sajnos erről nem árulhat el még részleteket sem a szervező Móder András veterán határőr.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában