Ünnepi alkalom, elismerések átadásával

2 órája

Hétszáz éves jubileumát ünnepelte a település

Barátok, régi ismerősök, a település korábbi lakói találkoztak a falu jubileumi rendezvényén szombaton.

Bokányi Zsolt

Sáregres Visszavár -2024

Fotó: Hargitai-Kiss Virág

Ahogyan arról már korábban is beszámoltunk, nagyszabású rendezvényre készült a kis település Sáregres. A „Sáregres Visszavár” programot, a község 700 éves jubileumának alkalmából rendezték meg idén. Egy ilyen alkalom kapcsán, többen is hazalátogatnak szülőföldjükre, emlékezni, múltat felidézni, találkozni a barátokkal, rokonsággal vagy éppen a régi ismerősökkel. A rendezvény helytörténeti kiállítással kezdődött majd és az ünnepi köszöntőket követően népzenei és szórakoztató színpadi műsorokkal készültek még a szervezők az eseményre, ami kimondottan nyárias időben zajlott. 

Hétszáz éves jubileum
Fotó: Hargitai-Kiss Virág

A rendezvényen részt vett többek között Varga Gábor országgyűlési képviselő is, aki elmondta: – Mindenkinek az a világ közepe, ahol az otthona van, legyen az akár a legkisebb falu. Annak a településnek van jövője, ahol az iránymutató értékeket tovább örökítik generációról generációra. Számomra is kedves e táj, mivel nagyszüleim a közeli Fáncspusztáról származnak. – 

Fotó: Hargitai-Kiss Virág

Az ünnepi alkalom fényét és rendezvény méltóságát emelte még az elismerések átadása, aminek kapcsán gratulálhatunk Palatinus János tanár úrnak a vasdiplomához, Hermann Máriának a Sáregresért díjhoz, valamint Kakuk Tiborné, Tornócziné Bondor Csilla, Mészáros István és családja, illetve a Cukép Kft. vezetőjének elismeréséhez. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában