Az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének 18. évfordulós napján

7 órája

Hétvezér est Fehérváron, Molnár Tamással

A Fejér Szövetség 651. Hétvezér estjén 2006-os emlékek címmel Molnár Tamás képzőművész, író, publicista tart előadást Őszelő – Szent Mihály – Földanya – szeptember havának 17. napján (kedden) 18 órakor Székesfehérváron, a Királykút Emlékházban.

V. Varga József

Molnár Tamás képzőművész, író, publicista

Fotó: Pesti Srácok

Molnár Tamás Magyar Érdemrend lovagkeresztjével kitüntetett képzőművész, író, publicista, a rendszerváltás előtt ellenzéki tevékenységet is folytató Inconnu művészcsoport, majd rendszerváltáskor az Amnesty International és az IGMF magyarországi emberjogi szervezeteinek alapító tagja, a Magyar Írószövetség és a Nemzetközi Írószövetség tagja. – Molnár Tamás első alkalommal a Szentendrei-szigeten működő Árvalányhaj Művésztanya Alkotóközösség alapító szervezőjeként, majd Ismeretlenek a 301-es parcelláért című előadásával, a rendszerváltozás ikonikus eseményeinek egyik főszereplőjeként osztotta meg élményeit a Hétvezér est látogatóival – mondta el lapunknak Boór Ferenc, a Fejér Szövetség társelnöke. – Előadónk képzőművészet iránti elkötelezettségén túl nem mindennapi élettörténete, többnyire ellenzéki szerepben, „földalatti” mozgalmakban is kifejtett közéleti szerepvállalása keltette fel a Hétvezér est rendezőségének érdeklődését. – Az őszödi beszéd 2006. szeptember 17-én került nyilvánosságra, melynek következményei mára közismertnek volnának tekinthetők, ha nem volna annyi és annyira eltérő nézőpont és értékítélet arról, ami valójában történt, s ezen az sem változtat, hogy az eseményekről Elk*rtuk címmel egy 2021-ben bemutatott politikai krimi, avagy játékfilm is készült. Molnár Tamással arra emlékezünk, amit akkor átéltünk, s amit soha, de soha nem felejthetünk – tette hozzá Boór Ferenc.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában