Megkezdődtek a munkák

2 órája

Ismét letört egy hatalmas ág - megkezdik a Zichy liget biztonságossá tételét

A Városgondnokság ismét kezelésbe vette a Zichy ligetet, és még nagyobb szabású munkálatokba fogtak. Átmenetileg a játszóteret is lezárták.

Gombor Lili

A Városgondnokság gondoskodik a fák biztonságossá tételéről

Fotó: Székesfehérvár Városgondnoksága

Az augusztus 18-i vihar kiderült, hogy veszélyesek lehetnek a Zichy liget idős japánakácainak a belső korhadás által meggyengült vázágai. A héten ismét leszakadt egy nagyobb ág a ligetben. A városban több olyan fa is van, amely koránál fogva már nem biztonságos, egy nagyobb vihar, széllökés leszakíthatja ágaikat, ami közel sem veszélytelen. Ezeket a fákat biztonságossá kell tenni, ha szükséges, ki kell őket vágni.

A Városgondnokság közösségi oldalán számolt be arról, hogy a ligetben zajló munkák idejére lezárták a Zichy liget játszóterét. Mint írják, nagyon idős fák is állnak a Zichy ligetben, ahol a veszélyes, nagy ágak és a fiatalító beavatkozások mellett már évekkel ezelőtt elkezdődött az új fák ültetése. Sajnos eljött az ideje, hogy nagyobb beavatkozás történjen a ligetben, hiszen rendezvények vannak a környéken, ahol rengeteg ember megfordul, és nem szabad kockáztatni az emberek testi épségét.

Fotó: Székesfehérvár Városgondnoksága

A Városgondnokság elindította  a hivatalos eljárást annak érdekében, hogy a veszélyessé vált fákat kivágják a ligetben, azonban a következő hetekben is lesznek nagyobb rendezvények a parkban és környékén, ezért haladéktalanul elkezdik a balesetveszélyes ágak levágását. Ez gyakorlatilag a fák ifjító metszését jelenti. A liget biztonságossá tétele mellett a Városgondnokság elkezdte olyan nagyobb méretű koros fák beszerzését, amiket nagy számban fognak még idén ősszel elültetni a kiöregedett fák helyére.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában