Ünnepség

2 órája

Közös tanévnyitó ünnepségét tartotta a két fehérvári egyetem (galéria)

Szeptember 4-én, szerdán a Hotel Magyar Király előtti téren tartották a székesfehérvári felsőoktatási intézmények közös tanévnyitó ünnepségét, amelyet aztán a gólyatúra követett a belvárosban.

Déri Brenda

Közös tanévnyitó ünnepségét tartotta a két fehérvári egyetem.

Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

A Kodolányi János Egyetem, valamint az Óbudai Egyetem Alba Regia Karának gólyái sorakoztak fel szerda délután a hotel előtti téren, hogy meghallgassák az őket köszöntőket, valamint, hogy Székesfehérvár polgáraivá váljanak a közös tanévnyitó ünnepség keretén belül.

Közös tanévnyitó ünnepség a Hotel Magyar Király előtti téren.
Fotó: Nagy Norbert / FMH

Az újdonsült egyetemistákat elsőként Mészáros Attila alpolgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy mennyire fontosnak tartja az egyetemi éveket és az ott tapasztaltakat. Majd kiemelte, hogy a megszerzett tudás és egyetem adta lehetőségek mellett a legfontosabb az ott szerzett barátságok, amelyek sokszor akár élethosszig is eltartanak. 

Az alpolgármester köszöntője után Vizi László Tamás, a Kodolányi János Egyetem megbízott rektora szólt a diákokhoz. 

– Ez a város mindig iskolaváros volt, ahol nagyon komoly oktatási tevékenység folyt. Most sincs ez másképp. Ez tette és teszi lehetővé, hogy fantasztikus tehetségek, egyéniségek kerültek és kerülnek ki az itt lévő két intézményből. Az itt álló diákok két nagy családnak lettek a tagjai, az egyik a város, a másik pedig az általuk választott egyetem, ahol megkezdik tanulmányaikat – fogalmazott a rektor.

Majd a következővel folytatta: 

– Mindkét intézményről elmondható, hogy olyan speciális tudást és szakképesítést ad diákjainak, amellyel azonnal reagálni tudnak a munkaerőpiaci kihívásokra. Nekünk ez a célunk, hogy a ma itt állóknak biztos alapokat teremtsünk, amit az egyetem elvégeztével egyből tudnak kamatoztatni a munkaerőpiacon –.

Az Óbudai Egyetem Alba Regia Kar részéről Györök György dékán üdvözölte a gólyákat. Érdekességként pedig elmondta nekik, hogy az egyetem körülbelül két héttel ezelőtt felküldött egy műholdat, amely 70 perc alatt kerüli meg a Földet és 450 kilométer magasságban repül. 

– A műhold fejlesztésében nagy szerepe volt a fehérvári karnak is és, ha éppen szerencsénk van, felettünk van miközben beszélek önökhöz, ezért arra kérek mindenkit, hogy integessünk együtt, hátha megörökíti ezt a pillanatot – kérte a diákokat a dékán, akik örömmel integettek a magasba.

A közös integetés után, a hagyományokat folytatva a hallgatók képviselői tanulmányiak megkezdésének emlékére szalagot kötöttek fel a város zászlajára, majd pedig elmondták a polgárrá fogadás szövegét. Végül Vas Miklós Máté, a Székesfehérvári Hallgatói Tanács alelnöke is üdvözölte őket és útjukra indította a gólyatúrára.



 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában