Egy hónapig látogatható a tárlat

2 órája

Megnyílt a Fehérvár Szalon fotóművészeti kiállítás

A Fehérvár Szalon képző-, ipar- és fotóművészeti kiállítás ünnepélyes megnyitóját és díjátadóját tartották szeptember 13-án, pénteken a Szent István Király Múzeum Országzászló téri épületében, ahol maga a tárlat is megtekinthető.

Déri Brenda

Forrás: ÖKK

Fotó: kislaci

A látogatókat elsőként Pokrovenszki Krisztián, a Szent István Király Múzeum főigazgatója köszöntötte, aki amolyan kitekintésként elmondta, hogy a Fehérvár Szalont több évtizeddel ezelőtt Székesfehérvár önkormányzata indította útjára hagyományteremtő céllal, és ahogy azt a mostani kiállítás is mutatja, ezt sikerült is elérni. 

A főigazgató a tárlaton látható munkák kapcsán elmondta, hogy két feltétellel küldhettek be pályamunkákat az alkotók: egyrészt "követelmény" volt a székesfehérvári kötődés, másrészt pedig az alkotások nem lehettek két évnél régebbiek. Ha e két feltétel teljesült, az alkotónak nem volt más dolga, mint elküldeni a munkát, amelyet aztán a zsűri elbírált és eldöntötte, hogy bekerülhet-e a tárlatba. Így a beérkezett 63 munkából a zsűri 39-et választott ki – ezek tekinthetők meg a kiállításon.

Bauer István, Mounier Noémi Klárá és Ujházi Péter munkáját díjazták
Fotó: kislaci / Forrás: ÖKK

Pokrovenszki Krisztián mellett Lehrner Zsolt alpolgármester is köszöntette a jelenlévőket. „Nagyon jó, hogy elődeink megteremtették a lehetőséget arra, hogy mi, látogatók rendszeresen áttekintést kaphassunk a város és az itt alkotók vagy Székesfehérvárhoz valamilyen módon kötődők képző-, ipar- és fotóművészetről és alkotásaik által a kiállítók gondolatairól” – fogalmazott.

Három alkotó munkája kiemelkedett a többi közül, őket az elismerésen túl díjban is részesítették. Így Bauer Istvánt, Mounier Noémi Klárát és Ujházi Pétert. 

A kiállítást ezt követően Salamon Júlia nyitotta meg, aki némi támpontot is adott a látogatóknak a tárlat megtekintésére.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában