Az összefogásban bízva

2 órája

„Mentsük meg a haranglábat!"

Felhívással fordult a Dunaújváros Római Katolikus Plébánia és Kisapostag Község Önkormányzata a lakókhoz és a helyi vállalkozókhoz, hogy közösen megmentsék a több mint 100 éves haranglábat, amely a kisapostagi elődök nagy lelkű adományaiból épült értékékes történelmi kincs.

Kecskés Zoltán

Felújításra szorul a több mint 100 éves harangláb.

Fotó: DH/Archív

Közleményükben kiemelik, ez az építmény nem csupán egy régi szerkezet, hanem közösségük múltjának meghatározó része: 

A harangláb már több mint egy évszázada áll településünk szívében, tanúja volt generációk életének, a harangszó jelezte az itt élők örömét és bánatát, vagy a vész közeledtét. A harangláb nemcsak egy építmény, hanem kulturális örökségünk része is, ezért jó állapotba hozva meg kell őriznünk azt! A harangláb jelenlegi állapota szükségszerűvé teszi az azonnali szakszerű felújítást. A haranglábnak új alapot kell építeni, a faszerkezeteket és a tetőszerkezetet is fel kell újítani. A Dunaújváros Római Katolikus Plébánia és Kisapostag Község Önkormányzata a közösen végzett felújításhoz kéri a település lakosainak és vállalkozásainak támogatását!

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában