Alkotói kiállítás

2 órája

Minden, ami jenői, minden, ami helyi

Több mint 30 helyi alkotó munkából nyílt kiállítás Jenőn, a művelődési házban, ahol a kiállításmegnyitó mellett számos más program várta a helyieket szeptember 28-án, szombaton.

Déri Brenda

Fotó: Déri Brenda / FMH

A rendezvény a Szeretlek Magyarország 2024 nevet viselte és gazdagon bemutatta a helyi értékeket, beleérve a kistermelőket, vállalkozókat és alkotókat. A kedvezőtlen időjárás ugyan némileg megváltoztatta a programok helyszínét, illetve a máglyagyújtás is elmaradt, de ettől eltekintve minden a terv szerint ment. 

A helyieket kora délutántól kézműves foglalkozásra és a kézműves termékek vásárára várták, de emellett helyi termelők borait is megkóstolhatták. Mindezeknek az iskolaudvar helyett a művelődési ház biztosított helyszínt.

Fotó: Déri Brenda / FMH

Délután aztán megnyílt a kiállítás, mely több mint 30 helyi alkotó munkáit mutatta be az érdeklődőknek. A saját készítésű gyertyáktól és tökfiguráktól kezdve, a rajzokon át volt ott minden. De nem ez volt az egyetlen kiállítás aznap, ugyanis az iskola egyik melléképületében egy jenői magángyűjtő, Muhari János helytörténeti kiállítását megtekinthették a látogatók.

Fotó: Déri Brenda / FMH

 

A gyűjtő a második világháborúból származó, főként jenői tárgyak felkutatásával foglalkozik. Korabeli egyenruhák, italos flaska, hadi kocsi kerekek, ládák, notesz – sokáig lehetne sorolni, hogy mennyi mindent gyűlt össze alig 7-8 éve alatt. Mint megtudtuk János ennyi ideje hódol ezen hobbijának. 



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában