Az eső miatt elmarad a csatabemutató

10 órája

Módosították a Honvédfesztivál programját

A vizes, felázott talaj miatt veszélyessé vált a hagyományos csatajelenet újrajátszása, ezért idén ez a programelem elmarad a XV. Honvédfesztiválon. Akit azonban nem riaszt el a makacs esőzés, bőven találhat így is érdekességet a pákozdi katonai emlékpark területén.

Tihanyi Tamás

Kitartó eső veri a Mészeg-hegy tetejét, csak a beltéri, vagy sátortetővel védett programokat lehet megtartani

Fotó: feol.hu

A XV. Honvédfesztivál mai közönségprogramjait – a kedvezőtlen, esős időjárás miatt – módosították a szervezők. Az évről évre legnépszerűbb látványosságot, a 15 órára meghirdetett 1848-as pákozd-sukorói csata bemutatóját biztonsági okokból, a felázott talaj miatt nem lehet megrendezni. Azonban anélkül is sok érdekes és izgalmas lehetőség vár mindenkit a Katonai Emlékpark Pákozd – Nemzeti Emlékhely területén. 

A toborzósátor alatt azért ilyenkor is vannak érdeklődők
Fotó: feol.hu

A hagyományőrző programok és a Magyar Honvédség katonáinak eszközbemutatói mellett működik a repülőgép szimulátor, van lézerlövészet, folytatódnak a beltéri tárlatvezetések és a tető alá telepített kézművesfoglalkozások is. Várják az érdeklődőket a 13 óra 30 órakor kezdődő „Nők a haza szolgálatában” című kerekasztal beszélgetésre, amelyen a hazafias honleányok és a női szerepvállalások kérdéskörét járja körbe Batthyány-Schmidt Margit, a Magyar Női Unió elnöke, Gulyás Adrienn és Hermann Róbert történész. A sukorói református templomban 17 órakor tartják az egykori haditanácsra való megemlékező ünnepséget.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában