Ma ért véget az iskolakezdést segítő kampány

2 órája

Négyezer kisdiákot segített a Baptista Szeretetszolgálat

A 28 éve Fejér vármegyében alapított Baptista Szeretetszolgálat pákozdi logisztikai központja a mai napig gyűjtötte, csomagolta és indította útjára a tanszer adományokat, erre az évre véget ért az iskolakezdést segítő kampány.

Tihanyi Tamás

Négyezer csomag gyűlt össze az idén annak hatására, hogy akár online módon is össze lehetett állítani egy-egy sulipakkot

Fotó: Baptista Szeretetszolgálat

Ismét megszervezte a Sulipakk-kampányt, azaz az iskolakezdési támogatást a rászoruló gyerekek részére a Baptista Szeretetszolgálat. Évről-évre egyre több családnak tud így segítséget nyújtani a szervezet. Idén négyezer csomagot osztottak ki az iskolákban és több családok átmeneti otthonában, a kampány augusztus 9-én kezdődött és szeptember 6-ig tartott. A segélyszervezet munkatársai és önkéntesei az elmúlt évben kétezerötszáz csomagot osztottak ki elsősorban az ország legszegényebb vidékein, jellemzően Szabolcs-Szatmár-Bereg és Borsod-Abaúj- Zemplén vármegyékben és Baranyában. A korábbi évekhez hasonlóan a baptista tanszergyűjtést Béres Alexandra, a Súlykontroll program kidolgozója és vezetője jószolgálati nagykövetként támogatta.

– Partnereink és adományozóink segítségével idén négyezer Sulipakkot sikerült összeraknunk, ez azt jelenti, hogy ennyi rászoruló családnak tudtunk segíteni ebben a nehéz időszakban, ennyi kisgyereknek sikerült mosolyt csalnunk az arcára az új tanév kezdetén. Fantasztikus volt látni, mennyire tudnak örülni egy-egy ceruzakészletnek, új tolltartónak”, táskának –, mondta Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat elnöke.

A segélyszervezet a kampány hatékonyságának érdekében megújult külsővel honlapot indított, a www.sulidoboz.hu oldalon online módon, egy-egy tanévkezdéshez szükséges csomag megvásárlásával voltak támogathatók a rászoruló kisiskolások. Ehhez csupán ki kellett választani, hogy milyen összegben, alsós vagy felsős lánynak, fiúnak szánta az adományozó az ajándékot. A népszerűsítésben, illetve a figyelem felkeltésében ebben az esztendőben is Béres Alexandra segítette a baptistákat.

A tanszercsomagok a pákozdi logisztikai központból indulva találták meg az ország legszegényebb vidékein élőket
Fotó: Baptista Szeretetszolgálat

– Alexandra az elmúlt években is csatlakozott hozzánk, köszönjük, hogy munkájával, ismertségével kezdeményezésünk mellé állt – folytatta Szilágyi Béla.

– A tanévkezdés komoly nehézségek elé állítja a mélyszegénységben élő magyar családokat, ezért fontos, hogy minél több kisgyermek iskoláztatását tudtuk támogatni, akár online módon is –, tette hozzá Béres Alexandra. – Minden támogatásért nagyon-nagyon hálásak vagyunk a gyermekek nevében! Egy tanszeradománnyal is lehet tudatni, hogy sokan gondolnak rájuk és nem maradtak egyedül!

A Baptista Szeretetszolgálat jövőre is megszervezi iskolakezdéshez közeledve az adományozást, szeretnék tovább növelni a kiosztott tanszercsomagok számát.

A Sulipakk-kampány néhány pillanata a pákozdi logisztikai központban:

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában