Új csoportszobát avattak

2 órája

Örömfőzés: Az eső ellenére is vidám volt a hangulat a falunapon (galéria)

Főzött finomságok, sült sertések, almási almáspiték és a rossz idő ellenére is jó hangulat várta azokat, akik esőben is ellátogattak a Magyaralmási Falunapra. Az egész napos eseményen köszöntötték az újszülötteket, átadták az új óvodai csoportszobát és szépségversenyre szólították fel a madárijesztőket.

Palocsai Jenő

A rossz idő sem szegte kedvét a népnek

Fotó: Palocsai Jenő / FMH

Csak az idő volt borús a Magyaralmási Önkormányzat által szervezett falunapon, a hangulat egyáltalán nem. Persze ehhez szükség volt a helyiek kitartására, akik az esős és cseppet sem meleg időjárás ellenére ugyanúgy felsorakoztak szeptember 28-án reggel az örömfőzés kezdetére, ahogy minden évben. A korábbi alkalmakon mindig ragyogó napsütés örvendeztette meg az ünneplő közösséget, most viszont sokkal közelebb került egymáshoz minden csapattag, ha más nem azért, mert senki sem akart kiszorulni a főző pavilonok nyújtotta fedezékből.

Pedig az eső elől úgy, ahogy védő sátorponyvák alatt nem csak meleg volt és zsúfoltság, hanem füst is, hiszen minden csapat dolgozott az ebéden. Voltak, akik főztek valamit bográcsban, és volt olyan is, aki hússzeleteket sütött tárcsán. Természetesen megjelent több, otthon készített almáspite is az Almáspite-napon, tisztelettel adózva a település névadójának.

De nem csak kulináris élvezetekről szólt a falunap, hiszen a Kiskultúrban kialakított kiállításhoz, az eredetileg szabadtérre tervezett madárijesztő szépségverseny indulói között vezetett az út. A település köszöntötte az újszülötteit és az ő jövőjükre is gondolva, a faluház háta mögött álló óvodában megtörtént az új csoportszoba ünnepélyes átadása, Törő Gábor országgyűlési képviselő, Fenyves Péter móri polgármester és Wilmek Tibor megyei alelnök részvételével.

–A bölcsődét már tavaly átadtuk, és 2021-ben nagyon sok, több mint 30 gyermek született, és a két óvodai csoport már így is túl volt feszítve, hiszen hatvannál is több fő volt egyenként minden csoportban. A 2021-ben születettekkel kiegészülve megközelítette a csoportok létszáma a 80 főt. A Magyar Falu Programból nyertünk erre 41 millió forintot, a Fejér Vármegyei Alaptól kaptunk 14 millió visszatérítendő kamatmentes támogatást és ezek felett mi tettünk még bele saját erőből hatmillió forintot. Összesen tehát 61 millió forintból jött ki ez az új csoportszoba, amit nem hozzáépítéssel, hanem átalakítással hoztunk létre, az ebédlő és a kazánház átalakításával. –mondta Pap Tibor, Magyaralmás polgármestere.

Délutánra Kádárné Hegedűs Veronikát és Csizmadia Gézát hívta meg az önkormányzat, hogy a Kredenc Együttes előtt énekeljenek. Műsorra tűzték a magyaralmási óvodások és iskolások produkcióit is, éppúgy ahogy a Szomszédoló Sárkeresztesi Néptáncosokét. Ezeket az eseményeket és az esti fellépéseket, mint Sipos F. Tamás, valamint a Cozombolis előadását, az esős időjárás miatt a faluház nagytermében tartották meg, hasonló módon, mint a programtervben feltüntetett, hajnali háromig tartó Dj Deli által tartott retro party-t. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában