Támogatói jegyeket adtak ki a szervezők

2 órája

Partiumi együttes jön a Széchenyi-díj átadójára

A Széchenyi Díj A Közügyekért díjat évről évre átadják Székesfehérváron, ezzel tüntetik ki a polgári védelem, a tűzoltás, a településfejlesztés, a közbiztonság, a mentés és rendvédelem, a közszolgálat, valamint a sajtó és a civil szféra területén dolgozókat. Idén egy elismert vendégegyüttes fellépése emeli majd az esemény méltóságát.

Tihanyi Tamás

A díjátadó ünnepség résztvevői, díjazottjai 2022-ben

Fotó: feol.hu

A díj névadója Széchenyi István politikus, író, polihisztor, közgazdász, a Batthyány-kormány közlekedési minisztere, a „Legnagyobb Magyar”. Eszméi, tevékenysége és hatása által a modern, új Magyarország egyik megteremtője, a magyar politika egyik legkiemelkedőbb és legjelentősebb alakja, akinek nevéhez a magyar gazdaság, a közlekedés, a külpolitika és a sport területén végrehajtott reformok fűződnek. Az ő szelleme, hagyatéka előtt tisztelegnek évről évre a díj alapítói, Széchenyi Tímea, a Gróf Széchenyi Család Alapítvány elnöke, Varga István Attila, a Varga-Márfy Kft. ügyvezetője, a Perpeetum Nemzetközi Speciális Kutató Mentők alapítója és Varga Lajos, a Fehérvári Tűzoltó Egyesületének alapítója.  

Ebben az esztendőben a Németh István irányításával már igen hosszú ideje elsősorban a katonai hagyományőrzés területén tevékenykedő Krajczáros Alapítvány gesztor szervezetként, partnerségben csatlakozott a díjátadó programhoz. A székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban október 4-én, pénteken 17 órakor adják át az idei díjakat, de ennél sokkal több is történik. A gálaműsort a Partiumból érkező, nemzetközi hírnévnek örvendő Ezüstperje néptánccsoport adja, amely 20 éve alakult a romániai Érsemjén községben.

Az esemény apropóján a szervezők támogatói jegyeket bocsájtottak ki, és ezzel elsősorban azok figyelmét kívánják felhívni a rendezvényre, akik az elmúlt években a Széchenyi Díj A Közügyekért elismerésben részesültek. A támogatói jegyek megvásárlásának részleteiről a Krajczáros Alapítvány közösségi oldalán adnak bővebb tájékoztatást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában