Egész délután játék

2 órája

Szent Mihály-napi ünnepet tartottak a családok örömére (videó)

Igazi családi programmal várta az érdeklődőket szeptember utolsó szombatján, a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ. A Szent Mihály-napi eseményen iskolások, nyugdíjasok és több zenekar is fellépett, a rossz idő ellenére is jelentős számú közönség előtt.

Palocsai Jenő

Fotó: PJD / FMH

Szent Mihály-napi ünnepséget tartott a Székesfehérvári Közösségi és Kulturális Központ szeptember 28-án, a Feketehegy-Szárazréti Kultúrudvarban. Az évek óta ismétlődő, ingyen látogatható, és immár hagyománnyá vált esemény délután három órakor kezdődött, és elsőként a Ne sajnáld a cipellődet! címmel a Vörösmarty Mihály Általános Iskola Farkasvermi Úti Tagiskolájának 1. c osztálya állt a színpadra. A nézők, köztük a szülők, nagy tapssal jutalmazták az apróságok előadását.

A népi játékokat, az éneket és a táncot mambó követte a színpadon, a Szárazréti Nyugdíjasklub Fürge Lábak Tánccsoportjának jóvoltából. Később fellépett az elsősorban gyermekzenét játszó Apacuka zenekar és a nagy rajongó táborral bíró 4WHAT.

Az egyik játék csapatmunkát és gyorsaságot, a másik, például a rummikub, nagy odafigyelést igényelt
Fotó: PJD / FMH

Nem csak a színpadon voltak sokakat érdeklő programok, hanem körben a fedett területen. A családok figyelmét este hétig játékok és foglalkozások kötötték le. Talizmánt és nyakláncot készíthettek a gyermekek szilvamagból Gelencsér Julianna népi iparművésszel. A Magyar Honvédség katonai toborzót tartott, melynek keretében gyakorlókézigránát-dobás, lézerlövészet, és fegyversimogató is csábította a gyerekeket és a felnőtteket egyaránt. Emellett komoly izgalmakat tartogatott a Para Park szabadulószobája is az érdeklődőknek, ugyanis a jelentkezőkből verbuvált csapatoknak egy bombát kellett hatástalanítani.

Darabokra bontva is lehetett látni a toborzó keretében szétszedett fegyvereket
Fotó: PJD / FMH

A játékok fajtái itt még nem értek véget, ugyanis a bejárattól nem messze felállított asztalt a Királykút Emlékházban működő rummikub csoport foglalta el. Ők bárkit szívesen fogadtak, hogy megtanítsák az érdeklődőknek a játék alapjait. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában