Számtalan programmal

2024.09.22. 10:00

Szent Mihály-napra készül Sárkeresztes

Jövő hét végén tartja Szent Mihály-napi rendezvényét a Sárkeresztesért Egyesület. A kilátogatók különféle programokon vehetnek részt.

Gombor Lili

A rendezvény plakátja

Fotó: Sárkeresztesért Egyesület

A szeptemberi jeles napok közül kiemelkedik Szent Mihály napja. E napot a gazdasági év fordulójaként tartották számon az állattartók, és a Szent György-napkor legelőre hajtott állatokat ilyenkor hajtották vissza. A pásztorok elszámoltatásának, szegődtetésének időpontja volt. A Hortobágy környéki juhászokat Mihály-naptól Mihály-napig fogadták fel, így ez a nap volt számukra a legnagyobb ünnep, s mulatságokat, bálokat rendeztek. 

E hagyomány folytatásaként lovaglással, íjászattal, mézeskalács-díszítéssel és ügyességi játékokkal készül a Sárkeresztesért Egyesület a szeptember 29-i Szent Mihály-napi rendezvényre. A sárkeresztesi sportpályán a különféle programok mellet lesz tűzgyújtás és zeneszó is, sőt, rácáfolva az őszre, még egy jó lángost is ehetünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában