Játékos foglalkozás

2024.09.08. 10:36

Szerkesztők és rikkancsok egy délelőttre

Újságot szerkesztettek a gyerekek szombaton, pont úgy, ahogy azt az 18-as években tették ma is ismert elődeink. A Pósa Lajos Társaság Gárdonyban vendégeskedő vezetői segédkeztek a játékos foglalkozásokon.

S. Töttő Rita

Fotó: Varga-Molnár Anna

A Pósa Lajos Társaság játékos foglalkozására érkeztek a Gárdonyi Géza Általános Iskola 5. osztályos tanulói szeptember 7-én, szombaton a Velencei-tavi Galériába, ahol megismerkedtek a korabeli újság szerkesztőivel, ’Pósa bácsival’ és társaival. Pósa Judit elnök asszony, Gyurán Ágnes alelnök asszony és Páko Mária, a Társaság tagja és zenésze felejthetetlenné varázsolta a gyerekek délelőttjét. Varga-Molnár Anna, az iskola magyartanára, a foglalkozásra érkező gyerekek segítője így mesélt a feol.hu-nak:

Fotó: Varga-Molnár Anna

- A játékos foglalkozás keretein belül szó volt az újságban található cikkek kapcsán imádságról, versmondásról és tanulásról, énekeltek Marika nénivel a gyerekek, Ági néni rikkancsokat képzett a gyerekekből, akik lelkesen kínálták az újságot. Mesét hallgattak és beszélgettek róla, értékes ajándékokat Juci nénitől kaptak a gyerekek, a szerkesztői tagsági kártyán kívül kirakót, mesekönyvet, állatos kitűzőt, színes ceruza készletet és képeslapokat is. A foglalkozáson az okosdoboz segítségével feladatokat oldottak meg Pósa Lajos életével kapcsolatban, nagyon aktívan vettek részt a diákok a foglalkozáson, öröm volt látni és hallani az előadás  végén a tanult dal közös eléneklését is. 

Fotó: Varga-Molnár Anna

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában