Mint a régi, szép időkben

2 órája

Teljesen analóg pillanatok várnak a gyerekekre

Három és hat év közötti gyerekeket várnak szombaton a Radó Antal Könyvtárban. Tanévkezdő diavetítést tartanak majd az apróságoknak, akik számára talán még teljesen új élmény lesz az ilyen formában közvetített mese.

Palocsai Jenő

A digitális világ hajnalán, amikor még éppen csak pitymallott a pixelek kora, gyakori volt, hogy az akkori gyerekek szülei elővették az érintésvédelmi szempontból nem mindig tökéletes, viszont tűzforró diavetítőt, melynek kalapácslakkal családbaráttá tett vasházába filmtekercsek tucatjai tűntek el, hogy aztán alul újra előbukkanjanak. A szülők könyvvel alátámasztották a picit éget por illatát árasztó masina elejét, hogy meg legyen a megfelelő szög, majd tekertek egy keveset a homloklencsén, hogy élesebb legyen a sok állókép, és olvasni kezdték a vetített kép alján a szöveget.

A közös esti vetítés és meseolvasás akkor nagy sláger volt, és bár azóta mindenki okoseszközökkel kel és fekszik, még ma is igazi családi vagy éppen közösségi élmény tud lenni a diavetítés.

Móron jól tudják ezt, ezért Tanévkezdő diafilmvetítést tartanak 3-6 éves gyerekeknek szeptember 14-én, szombaton, a Lamberg-kastély Művelődési Központban. Délelőtt tíz órakor kezdődik az analóg izgalom a Radó Antal Könyvtárban, és bár a program ingyenes, előzetes regisztráció szükséges hozzá.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában