Nagy segítség a kis településeknek

2 órája

Több mint tíz milliós támogatást kapott a két település

Bokányi Zsolt

Fotó: Varga Gábor - Facebook

Ebben az évben már csaknem 2 milliárd forint támogatás került kiosztásra mintegy 392, átmeneti finanszírozási nehézséggel küzdő településnek, melyet egészségügyi feladatok ellátására, közüzemi számlákra, működési költségekre, vagy éppen közösségi közlekedés finanszírozására fordíthatnak.

Vajta képviseletében Sipos Tamás alpolgármester volt jelen.
Fotó: Varga Gábor - Facebook

Néhány napja Varga Gábor Dél-Fejér országgyűlési képviselője, a vármegye két települése kapcsán osztott meg jó híreket közösségi felületén: – A bajban lévő önkormányzatok mindig számíthatnak a Navracsics Tibor miniszter úr vezette Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztériumra, amely a megoldható segítségkérésekre azonnal reagál és az ország lehetőségei szerint segít is. -

Fotó: Varga Gábor - Facebook

A miniszter augusztusi döntése értelmében, Cece település 3,7 millió forint, Vajta település pedig 6,7 millió forint rendkívüli támogatásban részesült. Az erről szóló okleveleket Fazekas Gábor polgármester úrnak, valamint Sipos Tamás alpolgármester úrnak nyújtotta át a képviselő. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában