Érdemes átruccanni

2024.09.26. 10:30

"Tök jó" hétvégére készülnek Martonvásáron

Tök jó hét kezdődik szombaton a Pannónia Szívében. Óriásira termesztett tökök versenyeznek egymással a „legsúlyosabb” címért, de lesz tökfaragás, főzőverseny, születésnap és persze piac is.

Kecskés Zoltán

Óriástökök érkeznek az ország számos pontjáról Martonvásárra

Forrás: MartonKult/Archív

Martonvásárra menni mindig izgalmas, különösen a tökös héten. Szombaton az óriástökök versenyével kezdődik az izgalmak sora és akkor még nem beszéltünk a látványról: az ötletes tökinstallációkról a Brunszvik-kertben, vagy a színpadi produkciókról és a 10. születésnapi torta elfújásáról sem. A nagyétkűek sem maradhatnak éhesen szombaton, ugyanis a bográcsokban rottyan majd a főzőverseny csapatainak finomságai is. 

Országos_óriástök_mérő_verseny_Martonvásár_tánc
A kisközösségek is megmutatják magukat Martonvásáron.
Fotó: Kecskés Zoltán

– Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy rengeteg kisközösség jár hozzánk és hogy a vírushelyzet óta újra belakták a BBK-t. Őket és ezt az összetartást szeretnénk megmutatni a színpadon és együtt ünnepelni ezen a csodás napon. 10 éves a BBK! – mondta Bocsi Andrea, a MartonKult igazgatója a FEOL-nak! 

Vasárnap a „Tök Jó Egészségnappal" folytatódik a program, gyerekkoncerttel, arcfestéssel és csillámtetoválással megspékelve.  Hétköznap óriástök és installáció kiállítás, valamint kalandjáték vár a családokra a Brunszvik-kertben, hogy aztán október 5-én, szombaton a III. Országos Verklis Találkozónak és 12. Országos Sajtmustrának adjon otthont Martonvásár közösségi tere.

Országos_óriástök_mérő_verseny_Martonvásár
A legtökösebbek természetesen díjazásban is részesültek.
Forrás: MartonKult/Archív

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában