Van azonban egy apró szépséghiba...

2 órája

Végre megkezdődhet a Liget sor felújítása

Baracs polgármestere örömmel osztotta meg hírt a FEOL-lal a minap, sőt hosszas előkészítő munka után a szerződést is aláírták pénteken a kivitelező céggel, így a héten indulhat a munka mintegy 100 milliós TOP forrásból.

Kecskés Zoltán

Megköttetett: indulhat a beruházás Baracson!

Fotó: Radványi Csilla

– Jelenleg a legnagyobb folyamatban lévő fejlesztésünk a rendkívül forgalmas összekötő út, a Liget sor felújítása. Ez a Baracs – Nagyvenyim út folytatása a baracsi halászcsárda irányába. A Nagyvenyimmel összekötő utat már tavaly felújítottuk és ez annak a folytatása, a belterületi része, amelyre igencsak ráfér a felújítás, letöredezett, padka szinte nincs és kátyús is, ráadásul sokan használják – mondta a faluvezető, Várai Róbert, aki hozzátette azt is, hogy egyetlen szépséghibája a dolognak, hogy bár a pályázat maximumát elnyerték, még szükségük van a Magyar falu program forrására is, hogy fedezni tudják a teljes felújítást. Jelenleg ez még folyamatban van.

A műszaki paraméterekkel kapcsolatban kiemelte:

– A lakók régi kérése, hogy tegyünk forgalomcsillapítót, ami most megvalósulhat. Kell is, hiszen nem csak megnövekedett a forgalom a szakaszon, de minél előbb túl is akarnak lenni rajta a közlekedők, így gyorsan hajtanak. A kivitelezés során az út két oldalán  a padka vörös térkő burkolatot kap, amitől lényegesen biztonságosabb lesz a közlekedés. Az utcában egyik oldalon van csak járda, ami nagyon elhanyagolt, így az útszélen gyalogoltak a buszmegállóhoz. Ám a beruházásnak hála, a gyalogosok, a kerékpárosok is bátrabban, biztonságosabban közlekedhetnek majd. Bízunk benne, hogy sikerül a maradék forrást elnyernünk.

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában