Új polgármester Alcsútdobozon

2 órája

A pályázatokat figyelik, hitelmentesen működnek

A leköszönő polgármester nem indult a választáson, felkérésre Jére Csaba vállalta az újabb ciklusban a jelöltséget, s vezeti a települést a választók akaratából. A hattagú testületben négy új helyi képviselő kezdi meg munkáját a közösség javára.

Zsohár Melinda

Fotó: Zsohár Melinda / FMH

Szokatlan és különleges a helyzet: bár a helyhatósági választások június 9-én lezajlottak, a hivatalban lévő önkormányzatok maradtak a helyükön. Az ismert és három hónapon át köztudott új testületek tagjainak október 1-jétől számított tizenöt napon belül kell esküt tenniük s elfoglalniuk a közakaratból származó posztjukat. Többféle variáció született országszerte, a teljes változástól a teljes maradásig. Alcsútdobozon Tóth Erika korábbi polgármester két cikluson át vezette az alcsútdobozi önkormányzatot, ám idén nyugdíjba vonult, s noha kapott felkérést az újrázásra, nem indult a választáson. Jére Csaba két cikluson át volt tagja az önkormányzati testületnek, ezúttal kihívó nélkül kapott jelölést a polgármesteri pozícióra, s elnyerte azt.

Fotó: Zsohár Melinda / FMH

Az alakuló ülésen a helyi választási bizottság (HVB) elnöke, Mészáros Eszter ismertette a választási eredményeket. A törvényben meghatározott módon zajlott le az eskütétel, s döntöttek a működéssel kapcsolatos rendről. Az alcsútdobozi önkormányzatban mindenki a Fidesz-KDNP színeiben nyerte el a szavazók bizalmát. Jére Csaba polgármester a legtöbb szavazatot kapott Vargáné Ángyás Gabriellát kérte fel az alpolgármesteri pozícióra, amit társadalmi megbízatásban lát el a képviselő. Rajta kívül Varga Ferenc volt már tagja a korábbi testületnek, négyen azonban első ízben fogadták el a képviselőségre szóló felkérést, amit a választók megerősítettek voksaikkal. Szentgyörgyi Gáborné, Győrfy András László, Incze Árpád László és Bodnár János látják el a helyhatósági feladatokat 2024 októberétől. Jére Csaba türelmet kért polgármesteri programterve bemutatásához, azonban leszögezte, hogy alapos pályázati figyelésre készül testületével egyetemben. A sportcsarnok felújítása bizonyosan elsőbbséget élvez, sokan használják a közösségi helyszínként is működő épületet. A település hitelfelvétel nélküli működését is célként fogalmazta meg az új polgármester.

Fotó: Zsohár Melinda / FMH

Alcsútdobozi község közös önkormányzati hivatalként működik Sisa András jegyző vezetésével Felcsút, Tabajd, Vértesacsa, Óbarok, Bodmér és Csabdi községekkel. Alcsútdobozon az egyik önkormányzati fenntartású intézményükben, a Háromhárs Óvoda és Mini Bölcsőde élén is vezetőváltás történt. Óváriné Hajagos Csilla vezető óvónő több évtizedig állt a gyermekintézmény élén, de a megbízatása lejártával nem nyújtotta be pályázatát. Idén ősztől Nagy Zoltánné nyerte el az önkormányzat által kiírt vezetői pályázatot, s ő irányítja az ország egyik legrégebbi óvodáját, s a nemrégiben átadott mini bölcsődét. A korábbi vezető azonban töretlenül folytatja munkáját szeretett intézményében, ahol már első kis növendékei gyermekeit terelgeti.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában