Megengedhetetlen hibák

2 órája

Az Acélbikák ellen vigasztalódott a Fradi az Újpest elleni vereséget követően (videóval)

Két gólos hátrányból jött vissza a meccsbe a DAB az FTC ellen a jégkorong Erste Liga szerdai játéknapján. Az előző szezon ezüstérmese végül 4-2-re legyőzte az Acélbikákat.

Németh Krisztián

Forrás: FTC/Pintér Noémi

Nem elég, hogy gyengén kezdte a szezont az FTC, hétvégén kikapott az Újpesttől. Aligha volt kérdéses, tehát hogy a zöld-fehérek motiváltan lépnek jégre a DAB ellen a fővárosi Tüskecsarnokban - bár a lagymatag Fradi-kezdést a dunaújvárosiak is igyekeztek meglovagolni.

A bikáktól Colton Leiter mellett a Brassóban agyrázkódást szenvedett Jeff Faith is hiányzott, így rengeteg fiatallal a keretben vágott neki az összecsapásnak Somogyi Balázs együttese.

Az első harmad derekán vezetést szerzett a Ferencváros Lauri Karmeniemi góljával, ám az első szünet után egyenlíteni tudott a DAB, amikor Mikkel Jensen bekotort egykipattanó korongot, 1-1. Az egált nem sokáig tudta tartani a Dunaújváros, nyolc percre rá ismét a házigazdánál volt az előny Adam Brady találatával. Viszonylag békésen csordogált a mérkőzés, a játékvezetők - többek között a volt Fradi-játékos Mach Márton - összesen csak nyolc percnyi büntetést osztottak ki – igaz a harmad hajrájához közeledve keménnyé vált a játék.  Meg is lett az ereménye: emberelőnyből Turbucz Martin is betalált, 3-1.

A záró játékrészben Jensen duplázott, és feljött egy gólra a DAB, 3-2! Ám a Fradinak erre is volt válasza Mattyasovszky Gergely révén, 4-2. A hátralévő negyed órában próbálkoztak az újvárosiak, de már nem jutottak közelebb az FTC-hez. Viszonylag békésen csordogált a mérkőzés, a játékvezetők - többek között a volt Fradi-játékos Mach Márton - összesen csak nyolc percnyi büntetést osztottak ki. 

"“Mi nem az a csapat vagyunk, amelyik megteheti, hogy egyetlen pillanatra is kihagyjon, vagy ne figyeljen oda. Ez most megtörtént kétszer is, nem voltunk elég erősek a koronggal, rossz döntést hoztunk, és egy ilyen kaliberű csapat, mint a Ferencváros, ezeket megbosszulja. Addig végig meccsben voltunk, volt egy taktikánk, amit úgy érzem, hogy tökéletesen betartottunk, és vártunk a gólszerzési lehetőségekre, de sajnos elvettük magunktól a lehetőséget a pontszerzésre" - értékelt a mérkőzést követően Somogyi Balázs, a DAB vezetőedzője."

A DAB eddigi nyolc mérkőzéséből csupán egyet nyert meg (a Brassót győzte le 4-2-re itthon), így a sereghajtó pozícióból várja a folytatást. Az FTC a FEHA 19-hez hasonlóan eddig nyolc pontot gyűjtött, és a tíz csapatos bajnokság hetedik helyét foglalja el.

 

FTC-Telekom – DAB 4-2 (1-0, 2-1, 1-1)

Erste Liga, Alapszakasz. Tüskecsarnok, 440 néző. Vezette: Haszonits, Mach, Kocsány, Gottlibet.

FTC: Nagy K. - Tyni, Karmeniemi 1 (1), Németh A. (1), Brady 1 (1), Heino - Seregély (1), Crespi, Razumniak, Kestila, Keranen (1) - Helgesen, Vidoli, Turbucz 1, Mattyasovszky 1, Tóth G. (1) -Mártonfyy, Banga, Bán, Kocsis. Vezetőedző: Fodor Szaboolcs. 

DAB: Tóth K. – Tóth G., Kluuskeri, Jensen 2, Ritter (1), Hári N. (1) – Sysak, Jurkovics, Sági Martin, Zohovs, Watkins (1) – Bánki, Léhi, Sári K., Mazzag, Kuminka – Raskin, Szűcs T., Cseh, Taczman. Vezetőedző: Somogyi Balázs.

Kiállítások: 4, ill. 4 perc

Kapura lövések: 44-22

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában