Két negyedet megnyertek a fehérváriak

3 órája

A szakvezető szerint az első tíz perc eldöntött mindent

Az NB I-es bajnokság negyedik fordulójában sem volt könnyű dolga a DKKA női kosarasainak Szekszárdon léptek pályára és szenvedtek 96-84-es vereséget.

Horog László

Dávid Mia (18-as mezben) két pontot szerzett a tolnai összecsapáson

Fotó: Tarr KSC Szekszárd

A korábban a legmagasabban jegyzett kontinentális sorozaton, az Euroligában szereplő, a jelenben az Európa Kupában érdekelt, tehát a nemzetközi porondon komoly rutinnal rendelkező Szekszárd együttese látta vendégül a fehérvári, női kosarasokat az NB I-es bajnokság hétvégi fordulójában. A Fejér vármegyeik jól tartották magukat a találkozón. A házigazdák az első negyedet 30-16-ra nyerték, ami el is döntötte a nyitott kérdéseket, a második és harmadik etap során jobbak voltak a látogatók, a záró tíz percet három ponttal nyerték a hazaiak.

A tolnaiak szakvezetője szerint az újonc vendégek megtették a magukét, nagy küzdelemre kényszerítették a jóval esélyesebb hazaiakat.

-Ellenfelünk nagyon megnehezítette eddig mindegyike ellenfele dolgát, ez most sem volt másként. Sajnos nem lehetünk elégedettek a védekezésünkkel és nagyon nem vagyok megelégedve azzal, hogy a DKKA több támadó lepattanót szerzett, mint mi. Enerváltságot láttam a védő oldalon, támadásban viszont jól muzsikáltunk, hiszen 34 gólpasszt osztottunk ki, továbbá szépen futtattuk a gyors játékainkat.

Szentpáli Gergő, a fehérvári akadémisták trénere szerint a rossz kezdés befolyásolta a teljes mérkőzést.

- A derbi elejét nem így terveztük, hiszen az első negyedben 30 pontot kaptunk, ami rányomta a meccsre a bélyegét. Sajnos hiába kapaszkodtunk, hibáztunk a kulcsszituációkban, ebben feltétlenül kell előre lépnünk a jövőben. Bár ismét vesztesen hagytuk el a pályát, de alapvetően elégedett vagyok a csapatommal, összességében pozitívan értékelem a találkozót.

Baa Dominika remekül játszott, a hazaiak második legeredményesebbje volt, 19/3 pontot gyűjtött.

-Próbáltam élni a lehetőségeimmel, igyekszem a csapat hasznára válni, amikor csak tehetem. A jó védekezést kiemelten fontosan kezelem, hiszen erre épül a csapatunk játéka, a megszerzett labdákkal lendülünk támadásba.

A koronázóvárosi Hegedűs Janka kiváló teljesítményt nyújtott, 24/6 pontot szorgoskodott össze, az ugyanennyi egységet számláló Laufer Gabriella mellett a mezőny legeredményesebbjének bizonyult.

-Azt gondolom, az agresszivitásunk miatt sikerült meccsben maradnunk. Voltak kimondottan jó periódusaink védekezésben, arra törekszünk, hogy ezt a következőkben 40 percen át tudjuk tartani. Támadásban pedig sikerült végig csapatként funkcionálnunk, eloszlottak a pontok, ennek is köszönhető a jó teljesítmény és a szorosnak mondható eredmény.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában