Világnap a Tóvárosi Iskolában

2 órája

Újraélesztés: Mindannyian képesek vagyunk rá! (galéria, videó)

Október 16-a az újraélesztés nemzetközi napja, amelyhez több fehérvári intézmény is csatlakozott. Kedden például az idén 50. jubileumot ünneplő Tóvárosi Általános Iskolában oktatták a helyes újraélesztést a Magyar Vöröskereszt Fejér Vármegyei Szervezete és a Bugát Pál Technikum, valamint a MÁV-Előre Foxconn röplabdacsapat részvételével.

Kecskés Zoltán

Az újraélesztés világnapjához kapcsolódóan a székesfehérvári Tóvárosi Általános Iskolában oktatták a helyes újraélesztést.

Fotó: Nagy Norbert

– Nincs nagyobb ajándék az életben, mint amikor tényleg meg tudjuk menteni a másik ember életét. Az újraélesztés végzése ebben segít bennünket. Ez nem attól függ, hogy milyen erős, vagy éppen mennyi idős vagy, hanem attól függ, hogy segíteni szeretnél-e?! – hangsúlyozta Bartha Balázs mentős Székesfehérváron a nebulóknak, akik először elméletben, majd gyakorlatban is elsajátították az újraélesztés alapjait. Megismerkedhettek a legfontosabb lépésekkel, amit utána be is gyakorolhattak a Bugát Pál Technikum diákjainak a segítségével.

újraélesztés_Tóvárosi Általános Iskola_Magyar_Vöröskereszt_világnap
A Bugát Pál Technikum diákjainak a segítségével sajáthíthatták el az általános iskolások az újraélesztés alapjait.
Fotó: Nagy Norbert

Határhegyiné Véber Gabriella, a Magyar Vöröskereszt Fejér Vármegyei Szervezetének koordinátora kiemelte, október 16-a az újraélesztés nemzetközi napja, amely arra hívja fel a figyelmet, hogy igenis képesek vagyunk segíteni, ha szükséges. Mint fogalmazott, 

azt ünnepeljük, hogy milyen sok embert tudtunk már visszahozni az életbe azzal, hogy időben elkezdtük a mellkaskompressziót.

Mint az a Tóvárosi Általános Iskolában elhangzott, az első és legfontosabb dolog a bátorság, ami ahhoz kell, hogy a földön fekvő embertársainkon merjünk és tudjunk is segíteni. Az idő, pedig a legnagyobb ellenségünk. Az életmentés sikerének legfontosabb feltétele tehát a gyorsan megkezdett újraélesztés. A helyes technika elsajátításához a MÁV-Előre Foxconn röplabdacsapatának néhány hölgy játékosa is csatlakozott.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában