Idősek világnapja

11 órája

A szépkorúakat köszöntötték Lepsényben is

A Petőfi Sándor Művelődési Ház és Könyvtár adott otthon Lepsényben az Idősek világnapja alkalmából tartott ünnepségen.

Déri Brenda

Fotó: Borsos György

Október 2-án, szerdán késő délutánra várták a művelődési házba a lepsényi időseket, akiket ünnepi beszéddel, mesemondóval és a Fedák Sári Színház művészeinek fellépésével vártak. 

A résztvevőket, akik között jelen volt a település két legidősebb lakosa is – a 94 éves Zámbó András és a 93 esztendős Forrás Józsefné Orbán Rózsa – elsőként Salamon Béla polgármester köszöntötte.

– Ma, amikor a fiatalság kultusza szövi át mindennapjainkat, egyre nehezebb elfogadni, hogy bármennyire is szeretnénk, az időt nem tudjuk megállítani. A külsőségek világát éljük és közben megfeledkezünk olyan tulajdonságokról és értékekről, amelyek éppen az idősödéssel járnak együtt. A derűs életszemélet, a bölcs világlátás, a tengernyi tapasztalat, a türelem, a kitartás és a hit – hangzott el a polgármestertől abban a videóban, melyet az ünnepségről tettek közzé.

Majd ezt követte Teichel Karolina meséje, akit az Év mesemondójának választottak, illetve a Fedák Sári Színház művészeinek, Kiss Rékának és Sárkány Krisztiánnak az előadása, végül pedig a vacsora.


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában