Arcanum

2 órája

A Vidi szurkolóin volt a sor...

1984 októberében a Fejér Megyei Hírlap arról írt, hogy a székesfehérvári közönség méltatlanul kevés számban jár mérkőzésekre szurkolni a Videotonnak, amely éppen akkor ért el történelmi sikert Párizsban. A lap egy olvasói levelet is közölt, amely arra buzdította a helyieket, hogy támogassák jobban a csapatot...

S. Töttő Rita

Negyven évvel ezelőtt, 1984. október 28-án a Fejér Megyei Hírlap cikkében az alacsony nézőszámra hívta fel a figyelmet a székesfehérvári Videoton futballcsapatának mérkőzésein, különösen az UEFA Kupa sikeres szereplése kapcsán. A lap közölt egy olvasói levelet, amelyben így biztatták a helyi közönséget: „Nagyon megérdemelnék, hogy 20–25 ezer ember szájából zúgjon a ‘Hajrá Vidi’… Nem igazság, hogy ennek a kitűnő gárdának csak 5–6 ezer szurkolója van.” Az írás csalódottságukat fejezte ki az alacsony érdeklődés miatt, és rámutatott, hogy más csapatok ennél kisebb sikerek után is sokkal nagyobb közönséget vonzanak. A cikk végül így szólította fel a közönséget: „Valóban érdemes mostanában Videoton-meccsre járni, s a csapat immár egyáltalán nem tekinthető a közönség adósának.”

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában