Vörös Ferencné: Az állatvédelem a közös ügyünk!

2 órája

Állatvédelem: Megszállták a plaza környékét a rendőrök (videó, galéria!)

A felelős állattartásra hívják fel a figyelmet a fehérvári Alba Plaza előtti téren a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársai. A helyszínen egészen 13 óráig várják az érdeklődőket, ahol korosztály szerinti játékokkal és értékes ajándékokkal is készülnek. Lehet célozni, dobálni, párosítani, sőt, élő állatok simogatására is lehetőség van.

Kecskés Zoltán

Egészen 13 óráig várják az érdeklődőket az Alba Plaza előtti térre. Téma az állatvédelem.

Fotó: Nagy Norbert

Az állatok világnapja alkalmából szeptember 20. és október 13. között a rendőrség bűnmegelőzési szakemberei átfogó prevenciós programokat szerveznek szerte az országban. Ehhez az akcióhoz – az Állatvédelmi Témahéthez – csatlakozott a Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya is. 

állatvédelem_rendőrség
Játékos feladatokkal és értékes nyereményekkel is készülnek. Debütál a Policepong.
Fotó: Nagy Norbert

Vörös Ferencné r. alezredes a FEOL-nak elmondta, az átfogó prevenciós programok célja, hogy minél több emberhez eljussanak a felelős állattartással kapcsolatos ismeretek és a környezettudatos gondolkodás.

– Várjuk a kiérkezőket Fehérvár frekventált helyszínén nyuszikkal, Pelyhes és Bolyhos társaságában. Játékos, szórakoztató kérdésekkel próbáljuk ráirányítani a figyelmet arra, hogy az állatokat nem csak szeretni, megvásárolni érdemes és jó dolog, hanem nagyon fontos az is, hogy miképpen "szolgáljuk" az ő életüket. Hiszen magukról nem tudnak gondoskodni – hívta fel a figyelmet a helyszínen Vörös Ferencné r. alezredes hozzátéve, Az állatvédelem a rendőrség kiemelt bűnmegelőzési feladata.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában