100 éves évfordulót ünnepelnek

2 órája

Bélyegkiállítás nyílik

A Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör a 2025. évben ünnepli fennállásának 100 éves évfordulóját, melyre egyéves rendezvénysorozattal készülnek. Első ilyen programjuk az idei hagyományos éves kiállítás, melyet a Dunántúli gyűjtők anyagaiból mutatnak be, emléket is állítva az 1931-es hasonló eseménynek.

Feol.hu

Fotó: Illusztráció: Pexels

A kiállítás célja, hogy közelebb hozzák az érdeklődésük mentén a gyűjtőtársakat, lehetőséget teremtve a személyes találkozásokra legalább egy bemutató idejére. A kiállításon szokás szerint nincs semmiféle témamegkötés. Nemcsak bélyegek, parafilatélia, de olyan anyagok is láthatók lesznek, amelyeknél a kiállító fantáziája kapcsolja össze a bélyegeket más (pl. városismereti) témával. A gyűjtemények jegyzéke folyamatosan alakul, és bővül. A kiállítás megnyitóján a Fejér megyei települések címerei című előadás is helyet kap. A kiállításra egyébként személyes bélyeget is készítenek, és kihelyezett posta is lesz, alkalmi bélyegzővel.

A kiállítás megnyitója 2024. október 9-én 16 órakor lesz a VOKE Vörösmarty Művelődési Házban (Lövölde u. 46. a vasútállomástól 200 m-re). A kiállítás megtekinthető a megnyitó napján 18 óráig, 2024. október 10-11-én 10-18 óra között, október 12-én 10-14 óra között.

A szervező Székesfehérvári Városi Bélyeggyűjtő Kör szeretettel vár minden érdeklődőt az eseményre!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában