Ma van a hospice ellátás világnapja

2 órája

Bővíti intézményét a Baptista Szeretetszolgálat

A 28 éve Fejér vármegyében alapított és Pákozdon logisztikai központot működtető Baptista Szeretetszolgálat fenntartásában lévő Tábitha Gyermekhospice Ház 2011-ben Törökbálinton nyitotta meg kapuit, az intézmény azóta ingyen támogatja a kis betegeket és családtagjaikat.

Tihanyi Tamás

Idén Soltész Miklós államtitkár jelenlétében (balról a második) helyezték el az épülő új létesítmény alapkövét

Fotó: FMH-archív

Október második szombatja az 1984-ben alapított Help de Hospices elnevezésű nemzetközi szervezet kezdeményezésére a hospice ellátás világnapja. A cél az, hogy ezen a napon felhívják a figyelmet a hospice mozgalom szellemi, lelki és anyagi támogatására. A Baptista Szeretetszolgálat nemrégiben egy új épület alapkövét helyezte el, megkezdődött Magyarország egyetlen, idén 13 éves gyermekhospice házának fejlesztése. A jelenlegi intézményben a gyerekek harmada valamilyen onkológiai, kétharmada valamilyen más betegségben szenvedett. Fontos, hogy a szakszerű orvosi ellátás mellett a szülők és a rokonok folyamatosan a gyermekük mellett lehessenek, támogatva őket a nehéz küzdelemben. Eddig több mint háromszáz család kapott segítséget, százhatvan olyan szülőnek fogták meg a kezét, aki elveszítette gyermekét.

Az alapkő gyermekek neveivel
Fotó: FMH-archív

Az 1037 négyzetméteres létesítmény megvalósítása két ütemben történik. Az első ütemben két életvégi apartman, két kétágyas, négy egyágyas szoba, közösségi tér, melegítőkonyha, torna- és multiszenzoros szoba, nővérpult, egészségügyi raktár és egyéb kiszolgáló helyiségek épülnek. A reménybeli második ütemben oktató- és konferenciaterem, szülői és nővérszobák készülnek el várhatóan 2025 végére, 2026 elejére. A kormány 480 millió forinttal támogatja a beruházást, de sok cég, vállalkozás, és több száz magánszemély is segít.

Az új, tíz férőhelyes létesítmény építésével terveik szerint talán már 2025-ben még több gyermek ellátását segíthetik. Kérik, aki teheti, támogassa adományával az építkezést! Az adományozás lehetősége: https://www.baptistasegely.hu/adomanyozas

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában