Eldőlt, kik jogosultak rá

13 órája

Döntöttek a szociális célú tűzifa-támogatás szabályairól Csóron

Csór Község Önkormányzat Képviselő-testülete döntött a szociális célú tűzifa igénylésének szabályairól, így a támogatásban részesülők köréről is.

Gombor Lili

Illusztráció

Fotó: Shutterstock

Csór Község Önkormányzat Képviselő-testülete 2024/10 rendeletében döntött a szociális célú tűzifa támogatás helyi szabályairól. A rendelet második paragrafusának bekezdése szerint a támogatásra jogosultak körébe tartozik, aki települési támogatásban részesül, vagy aktív korúak ellátásában részesül, vagy rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesül, vagy családjában halmozottan hátrányos helyzetű gyermeket nevel, vagy időskorúak járadékában részesül, vagy egészségkárosodására tekintettel részesül ellátásban és a háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem összege nem haladja meg a szociális vetítési alap 400 százalékát, vagy 65 éven felüli egyedül élő személy és jövedelmének havi összege nem haladja meg a szociális vetítési alap 600 százalékát, vagy háztartásában gyermeket nevel és az egy főre jutó jövedelem összege nem haladja meg a szociális vetítési alap 400 százalékát, vagy egyedülálló személyként neveli gyermekét és az egy főre jutó jövedelem összege nem haladja meg a szociális vetítési alap 500 százalékát. 

A kérelmeket formanyomtatványon kell benyújtani november 7-ig, az Önkormányzati Hivatalnál ügyfélfogadási időben. További információt, segítséget, a felmerült kérdésekre választ, illetve nyomtatványt a Polgármesteri Hivatalban tudnak adni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában