Közelebb hozta az embereket egymáshoz

2 órája

Egészségnap: testi-lelki feltöltődés a Fejérvíznél (videó, galéria)

Jókedvet hoztak magukkal és tömött hátizsáknyi élménnyel térhettek haza a vármegye közműszolgáltatójának munkatársai pénteken. Második alkalommal szerveztek ugyanis Egészségnapot a Fejérvíz állományának Székesfehérváron. Együtt tornázhattak, jógázhattak a vizesek, miközben önismereti, személyiségfejlesztő, és stresszkezelő foglalkozásokon is részt vehettek többek között.

Kecskés Zoltán

Kezeket fel, aki jól érezte magát a Fejérvíz második Egészségnapján!

Fotó: Fehér Gábor

Egészségnap, mint közösségépítő esemény

– A Fejérvíz Zrt. számára a munkavállalói egészsége kiemelt prioritást élvez, ezért közel négy évvel ezelőtt elindítottunk egy munkahelyi wellbeing programot, mely a testi, lelki és mentális jóllét támogatására fókuszál. Azóta folyamatosan bővítjük programkínálatunkat a kollégák egyre változatosabb igényeinek, javaslatainak figyelembevételével – mondta az egészségnap megnyitóján a vezérigazgató. 

Fejérvíz_egészségnap_vércukor
Laczi Péter: A Fejérvíz számára a munkavállalói egészsége kiemelt prioritást élvez.
Fotó: Fehér Gábor

Laczi Péter kulcsfontosságúnak nevezte éppen emiatt is az „Egészségnapot", mert mint fogalmazott,  „a mai munkahelyi környezetben az emberek számos kihívással szembesülnek, amelyek fizikai és mentális szinten is megterhelik őket. Társaságunknak az Egészségnap megszervezésével kezdetektől fogva az volt a célja, hogy támogassuk kollégáinkat ezeknek a kihívásoknak a leküzdésében, és hozzájáruljunk a lelki rugalmasságuk fejlesztéséhez. Továbbá rendkívül fontos számunkra, hogy erős, összetartó közösséget alakítsunk ki a vállalaton belül, hiszen a munkatársak közötti kapcsolatok erősítése és a közösséghez tartozás érzése, a közösség megtartó ereje kulcsfontosságú lehet a hosszú távú elkötelezettség szempontjából."

Fejérvíz_egészségnap_vércukor_szűrővizsgálatok
Különböző szűrővizsgálatokon – vérnyomás-, vércukorszint- és testösszetétel-mérés –, előadásokon is részt vehettek a Fejérvíz munkatársai.
Fotó: Fehér Gábor

Mindenki megtalálhatta a kedvére valót 

Lepsényi Marietta, a Fejérvíz kommunikációs vezetője a FEOL-nak az Egészségnap programjairól beszélt. Kiemelte, igyekeztek úgy kialakítani a menetrendet, hogy mindenki megtalálhassa a számára leginkább megfelelő tevékenységet, legyen szó fizikai aktivitásról, mentális feltöltődésről, vagy önismereti fejlődésről.

Fejérvíz_egészségnap_vércukor_szűrővizsgálatok_reggeli_torna
Szemvizsgálat is volt az Egészségnapon.
Fotó: Fehér Gábor

– Összesen 22-féle program várta a munkavállalókat a különböző tematikus – mozgás, mindfulness, wellbeing, szépség, orvosi – terekben. Utóbbiban például szűrővizsgálatokon – vérnyomás-, vércukorszint- és testösszetétel-mérés – lehetett részt venni, de szerveztünk egy előadást a defibrillátor használatáról is. Az öt elem konyha szakértője pedig a wellbeing térbe várta a látogatókat. Közkedvelt volt főként a hölgyek körében a szépség tér,  ahol bőr és arcápolási tanácsadó foglalkozott a jelentkezőkkel. A spiritualitás térben tánc, ásványkarkötő fűzés, de egy kis kreatív foglakozással összekötve megismerhettük a gyógynövények legendáit is – mondta Marietta, aki végül hozzátette: 

(GALÉRIA a képre kattintva elérhető!)

– Szívből reméljük, hogy az idei Egészségnapunk, és a további, hasonló kezdeményezések segítenek abban, hogy egy támogató, egészségtudatos és összetartó munkahelyi közösséget kovácsoljunk, amely hosszú távon is fenntartható és inspiráló közeg minden munkatárs számára.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában