Fejér évfordulós emlékei

2 órája

Emlékek hálójában: kábelrobbanás és éjszakai lopás...

Kecskés Zoltán

Villámcsapás, kábelrobbanás

Égzengés és földindulás volt 70 éve Fehérváron:

„Heves vihar tombolt villámlás közepette. Az ÉDÁSZ tájékoztatója szerint több helyen szünetelt az áramszolgáltatás, sőt a Major utca—Gáz utca sarkán kábelrobbanás történt. A Széchenyi utcai kapcsolóállomásba is belevágott a villáim, ezért a Százvári bányaüzem Lovasberény felől kapott átmenetileg áramot. Kimaradt a Tatabányai feszültség is, ami közel egy órás áramellátási zavart okozott. Több lakásban kiolvadt a biztosíték, de az ÉDÁSZ szerelői kedd délre minden hibát kijavítottak."

Kivágták a táblát

Módfelett ostoba bűncselekmény történt 30 éve éjszaka az M7-es autópálya szabadbattyáni csomópontjában – írta meg a Hírlap: „Ismeretlen tettesek fűrészel kivágtak egy nagyméretű útjelzőtáblát, hogy hozzájuthassanak az alumínium tartóoszlopokhoz. Az anyagérték ugyan csupán 10 ezer forint, a kár ellenben mintegy hússzoros. Az elkövető(k), amennyiben rendőrkézre kerül, a kár arányában kapja majd büntetését."

Növekvő turizmus

Bővítette a fizetővendég szolgálat hálózatát és a szalki-szigeti kempingjét a Dunaújvárosi Idegenforgalmi Hivatal és a kulturált szálláshelyek eredményeként – a forgalom csökkenésének ellenére — évről évre növelte nyereségét – számolt be a Hírlap 40 éve – A tervidőszakban a Duna-parti kempingben négy faházban 80 személyes motelt építettek, a szállodapótló fizetővendég szolgálat pedig 244 szobával, 450 vendéget tud elszállásolni. A dunaújvárosi turistaszálló elsősorban a diákok nyári turizmusához nyújt olcsó szálláshelyet, 12 szobájában egyidejűleg 84 vendéget tud fogadni – olvasható az összegzőben.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában