Arcanum

2 órája

Fejér évfordulós emlékei

Szabó Róbert

Egy „öreg" gladiátor szíve

„A szombat délelőtti edzéselőtt fél órával rövid szavazásraült össze az Alba Volán jégkorongcsapata a csarnok öltözőjében. A játékosok egyhangúlagKóger Istvántválasztották megaz együttes kapitányának.Mindez nagyon nagy megtiszteltetés számomra — beszélta történtekről Kóger. — Megmondom őszintén, hogy nemszámítottam rá, hogy ilyenarányban bizalmat szavaz nekem a csapat. Hosszú ideig énvoltam a kapitány, de tavalyelég gyenge formában játszottam, volt, hogy még kezdő semvoltam, ezért lemondtam a címről. Úgy éreztem, nem tudokpéldát mutatni a többieknek...Tíz héten keresztül nagyon kemény munkát végeztünk, magam személy szerint még egy„lapáttal” rátettem a napi edzésadagra. Súlyfelesleggel küzdöttem, de sikerült leadnom tizenkét kilót. Talán kitartásomnak köszönhetem, hogy atöbbiek ismét bizalmat szavaztak" – írta a Fejér Megyei Hírlap 1994. október 17-én.

Miért büntetett az UEFA?

„Mint bizonyára olvasóink előtt ismeretes, az UEFA ezer svájci frankra büntette a Videoton labdarúgó-csapatát, a Dukla Prága elleni székesfehérvári mérkőzés szabálytalanságai miatt. A hírben külön nem tüntették fel, hogy vajon miért is rótta ki ezt a büntetést az UEFA. A Videoton SC-nél érdeklődtünk az ügy háttere iránt. Elmondták, hogy a mérkőzés nyugatnémet ellenőre kifogásolta, hogy a fehérvári együttes Videoton felirattal lépett pályára. Ezt pedig reklámnak minősíti az európai labdarúgó szövetség. A szabály az, hogy külön bejelentés nélkül csupán az egyesületi embléma viselhető nemzetközi klubtornákon, a feliratot pedig engedélyeztetni kell. Az eset furcsasága, hogy ez esetben teljesen megegyezik a klub és az őket patronáló vállalat neve. Egyébként az UEFA-nál is Videoton néven tartják nyilván az egyesületet. Úgy tűnik, hogy a büntetést ezúttal nem szabálytalanság, hanem félreértés miatt kapta a Videoton" – írta az UEFA büntetésével kapcsolatban a Fejér Megyei Hírlap 1984. október 17-én.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában