Arcanum

2 órája

Fejér Évfordulós Emlékei

Suplicz Zsolt

Szakmai nap az Ikarusban

"A három küldöttség közül, amely kedden megfordult az Ikarus székesfehérvári gyárában, a legnépesebb az Oroszországból érkezett delegáció volt. A csaknem harminc vendég 14 város önkormányzatának képviseletében érkezett hazánkba. Ez a 14 város ugyanis, várhatóan még október folyamán, hitelmegállapodást készül aláírni a Világbankkal a települések tömegközlekedésének javítása érdekében. Az önkormányzatok által kiírandó, s a buszok beszerzésére irányuló pályázaton, tenderen az Ikarus is részt kíván venni." - olvashattuk a Fejér Megyei Hírlapban 1994. október 19-én.


Két év alatt 241 lakást építenek

"A 2,3 hektáros terület beépítésére Fehér Ház néven építőipari és beruházó részvénytársaságot hoztak létre. Az alapítók: a fehérvári önkormányzat, a fővárosi Ház Rt., a Széphő Rt., az ARÉV Rt., illetve a Fedél Kft. A 21 millió forintos alaptőkéjű Fehér Háznak 1996. december 31 - ig 241 lakást, ezen túl 1624 négyzetméternyi irodát, valamint 1758 négyzetmétert kitevő üzlethelyiséget kell megépíttetnie a Palotavárosban. Mégpedig azon a területen, amelyet a vásározók egy része használ, illetve ahol időnként szó szerint cirkusz van." - számoltunk be róla pontosan 30 évvel ezelőtt.


Pályázat a kempingre

"Dunaújváros közgyűlése tegnapi ülésén megválasztotta a helyi választási bizottságot. Titkára dr. Mantuano Kálmán, tagjai dr. Miskolczi László és dr. Bakos Károly lettek. A képviselők elé egy sor gazdasági jellegű ügy került. A Szalki-szigeten lévő kemping sorsa már nem először szerepel a közgyűlés napirendjén. A szép helyen fekvő, de leromlott állapotú létesítményt az idén nyáron a Magyar Munkanélküliek Pártja és egy kft. közösen üzemeltette. Nekik azonban nincs elegendő tőkéjük a szükséges fejlesztésekre. Ezért a közgyűlés úgy döntött, hogy a kemping fejlesztésére és üzemeltetésére pályázatot írnak ki. Ezt Hollandiában is meghirdetik, mivel a visszatérő vendégek közön sok holland van." - írta meg kollégánk három évtizede.  

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában