Szalagavató az iskolában

11 órája

"Felkérem osztályfőnökeiteket, hogy tűzzék fel a szalagot!"

Sárbogárdon is feltűzték a szalagokat! Lassan kétszáz éves hagyomány Magyarországon, hogy a középiskolát befejező diákok utolsó tanévükben szalagot kapnak az osztályfőnöküktől, hogy ezzel hozzák mindenki tudomására, hogy ők a legnagyobbak, az iskola büszkeségei, de azt is, hogy hamarosan eljő a búcsú ideje, s kinyílik a nagybetűs élet kapuja.

Bokányi Zsolt

A szalagtűzés pillanata

Fotó: Hargitai Kiss Virág

Novák Kovács Zsolt, az iskola igazgatója ünnepi beszédében elmondta: – Eddigi életeteknek ez talán az egyik legnagyszerűbb eseménye, amely hamarosan az egyik legszebb emléketekké is válik. Ti vagytok az iskola történetének hetvenedik végzős évfolyama. Előttetek több százan álltak már ugyanígy, várva az ünnepi pillanatot, a szalag feltűzését. A gimnázium történetében emlékek lesztek, a sok emlék között egy. De a tanáraitok felől nézve már egyáltalán nem így van. Akárhány osztály is megfordul a pedagógusok keze alatt, mindig van ahhoz az osztályhoz, évfolyamhoz kötődő kedves vagy éppen keserű emlék, történés. Bízom benne, hogy a szép és jó emlékek vannak többségben a ti gimis élményeitek között is.  

Szalag tűzés előtt!
Fotó: Az iskolától

– Most még van egy bő félév az itteni életetekből, ami számos új élményt, emléket fog alkotni. Kérlek benneteket, hogy teremtsetek magatoknak és nekünk is szép és mosolygós emlékeket. Mutassátok meg, hogy Ti nem egy vagytok a gimnázium hetven végzős évfolyama közül, hanem Ti lesztek a nevezetes 2025-ös búcsúzó társaság.

Fotó: az iskolától

– Jelezzétek ezt mindenkinek mától a kis szalaggal, az iskolában a többi diáknak éppúgy, mint családotoknak, a lakóhelyeteknek. Legyetek büszkék magatokra! De lehessenek büszkék rátok a szüleitek is! Mert ahogy egy ókori mondás írja: „Egy szülő nem adhat nagyobb ajándékot a gyerekének, mint hogy büszke rá!” S tudjátok, képletesen a gimnázium is szülő, az alma mater.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában