Amatőr színjátszás

2024.10.26. 12:21

Kezdetét vette a XII. Paál István Országos Amatőr Színjátszó Fesztivál

Ünnepélyes megnyitóval vette kezdetét Székesfehérváron az Öreghegyi Közösségi Házban a XII. Paál István Országos Amatőr Színjátszó Fesztivál.

Déri Brenda

ezdetét vette a XII. Paál István Országos Amatőr Színjátszó Fesztivál

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Matolcsi Miklós Kulturális Egyesület szervezésében zajló kétnapos találkozó célja, hogy lehetőséget biztosítson a nem hivatásos színjátszó csoportoknak, együtteseknek az ország egész területéről és a határon túlról – olvasható az egyesület honlapján.

Paál István Fesztivál
Paál István Fesztivál: idén is megmérettetik magukat a színjátszók
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Az idei fesztivált október 26–27-e között rendezik meg Székesfehérváron, az Öreghegyi Közösségi Ház színháztermében. Itt köszöntötte az előadások előtt a nézőket Bartyik Gábor elnök, aki az idei fesztivál zsűritagjait is bemutatta. Ahogy az elhangzott a szokásostól eltérő módon idén nem három, hanem két zsűri bírálja a produkciókat. Visszatérőként helyet kapott a zsűriben Perczel Enikő dramaturg és Kiss Péter mesterpedagógus, rendező. 

A szakmai zsűri az első három helyezettet díjjal jutalmazza, de emellett kiosztják a legjobb rendezésért, a legjobb előadónak és kezdő előadónak járó díjakat is. 

A kétnapos találkozó során a zsűri, valamint a közönség 14 előadást tekinthet meg, elsőként szombat délelőtt a Péntek 3 Tejátrum Semmit se bánok című darabot. 

Az eredményhirdetés és a díjátadó vasárnap este 20 óra 45 perckor lesz. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában