Átadni a zene szeretetét!

1 órája

Fúvós fesztivál: Ben-Hur filmzenéje is felcsendült

Felejthetetlen koncertek október utolsó hétvégéjén. Beethoven városában, a zene fellegvárában minden e körül forgott. A 10. Nemzetközi Fúvószenekari Találkozó üzenete célt ért: megtelt élettel a Tóth Iván Sportcsarnok. Ben-Hur filmzenéje is megszólalt 130 zenész közreműködésével.

Kecskés Zoltán

Ilyen amikor 150 zenész együtt muzsikál.

Fotó: Körtélyesi Károly

Évtizedek óta tartó hagyomány, hogy Martonvásár német és francia testvértelepüléseinek (ifjúsági) fúvószenekarai a három település valamelyikén találkoznak. Idén Martonvásár volt a házigazdája ennek a nagyszabású rendezvénysorozatnak, aminek egyik fénypontja a három (Baienfurt, Saint-Avertin és Martonvásár) zenekar gálakoncertje volt szombaton. A nézőtér megtelt érdeklődőkkel, ismert dallamok zengtek Martonvásár sportcsarnokában. A Martonvásári Fúvószenei Egyesület kitűnő házigazdának bizonyult a fúvós fesztiválnak, amely egy csoda volt.

Fúvós fesztivál_Ben-Hur_zene
Horváth Bálint: a civil diplomácia ereje. 3 nap, 2 koncert.
Fotó: Körtélyesi Károly

Sőt, vasárnap sem maradhattak zene nélkül az érdeklődők. A baienfurti, a saint-avertini és a martonvásári fúvószenekar egy közös műhelymunka keretében megtanult egy-egy francia, német és magyar zeneszerző által komponált művet, amit aztán 16 órakor egy rögtönzött koncert keretében elő is adtak Veronika Gauss, Pfiffer Zsuzsanna és Christopf Toublanc karmester vezetésével. 

Horváth Bálint polgármester, így foglalta össze ezt a hétvégét: 

Ennél többet az európai népek barátságáért egy ekkora kisváros, mint Martonvásár nem igazán tehet. Ez a civil diplomácia ereje. 3 nap, 2 koncert, sok együtt töltött idő, életre szóló Magyarország-élmények.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában