Beszélgetős műsor

2024.10.24. 15:13

Gárdonyi ikon: fiatal világbajnok sakkozó érkezik

Újabb gárdonyi ikon érkezik a Nemzedékek Házába októberben. Egy sakkozó világbajnok fiatalember lesz a beszélgetés főszereplője.

S. Töttő Rita

Folytatódik a Gárdonyi Ikonok beszélgetős műsora októberben is. Az első vendég Mihálovits Tamás szervátültetett, világbajnok dobóatléta volt, akit októberben egy 16 éves, szintén világbajnok gárdonyi sakkozó követ. Ezúttal a 15 éves gárdonyi sakkozó, Bodrogi Bendegúz lesz a középpontban, aki 2023-ban elnyerte a nemzetközi sakkszövetség (FIDE) diplomáját, miután sikeresen teljesítette a 2300 Élő-pontos követelményt. Bendegúz karrierje során már számos korosztályos bajnoki címet és érmet szerzett, ám a FIDE diplomája egy olyan mérföldkő, amely már nem köthető korosztályhoz, és örök érvényű. Bendegúz a magyar sakk egyik nagy ígérete, aki nemcsak hazai, hanem nemzetközi szinten is kiemelkedően szerepel.

A fiatalemberrel október 25-én, pénteken 18 órától ezúttal is Bokányi Zsolt szerkesztő-riporter beszélget a Nemzedékek Házában.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában