Egészségtudatosság

2 órája

Gárdonyi Ne feledd! nap: barátságos és támogató környezetben

Barátságos és támogató környezet várta a látogatókat a Ne feledd! napon, melyre felhívásunk után nagyon sokan jelentkeztek. A szervező így mesélt a gárdonyi demencia-szűrő napról.

S. Töttő Rita

Az egészségtudatosság volt a kulcsszó a rendezvényen.

Forrás: A szervezők

Gárdonyban járt az Alzheimer autó, melynek szakemberei a Ne feledd! nap keretein belül egészség- és memóriamérésre, illetve gondozási tanácsadásra várták az előzetesen regisztrált jelentkezőket.  Hornyák Adrienn szervező a feol.hu-nak elmondta: nagyon hálásak a Miskolcról reggel 5 órakor induló önkéntes szakemberi stábnak, illetve az országból csatlakozó minden segítő, támogató memóriakövetnek és a helyi szervezetnek, önkénteseknek a sikeres napért.

Gárdonyban járt az Alzheimer autó a Ne feledd! nap alkalmából.
Forrás: A szervezők

- Egészségtudatosság. Ha egy szóval kellene jellemeznem a gárdonyi Ne feledd! napot, ezt a szót választanám. Közel 60 ember fordult meg a Feledhetetlen Alapítvány demenciaszűrő napján, akik részvételükkel igazolták, hogy fontos számukra az egészségük – fogalmazott a szervező, kiemelve: az Alzheimer-autó látogatása igazi segítséget jelentett a helyi közösség számára. Az esemény helyszíne, az Élet Fája Református Gyülekezeti Ház, egyszerre volt barátságos és támogató környezet, amely jó lehetőséget nyújtott és nyújt a közösség építésére és ápolására is, amely fontos védőfaktor a szépkorúak számára.

- A demencia nemcsak az érintett személy életét változtatja meg, hanem az egész családot érinti. Ezért is volt fontos állomása a gondozásban való segítségnyújtás demonstrálása is a szűrés mellett, ahol önkéntes szakértő segítségével gyakorlatias útmutatást kaptak mind a családtagok, mind a szakemberek, akik előzetesen regisztráltak.

Az egészségmérés mellett kardiovaszkuláris alapszűrés, vérnyomás, vércukor és BMI mérés, memóriateszt, érzékszervi szűrés, látás- és hallásvizsgálat, valamint tanácsadás is várta a látogatókat e napon. - Úgy gondolom, hogy mindenképpen oda kell figyelnünk testünkre és lelkünkre egyaránt, amihez a szűrővizsgálatokon való részvételünk is hozzátartozik. Szeretettel bátorítom a bizonytalanokat, hogy figyeljék a Feledhetetlen Alapítvány további szűrővizsgálati helyszíneit és részvételükkel tegyék le a voksukat az egészségtudatosságuk mellett – fogalmazott Hornyák Adrienn, a Nem vagy egyedül Támogatói Kör memóriakövete, a gárdonyi Ne feledd nap szervezője.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában