Már 7,5 ezer fehérvári vesz részt a programban

2 órája

Gondosóra: Székesfehérváron járt az államtitkár

A Gondosóra programban ma már közel 7 és fél ezer fehérvári vesz részt. Juhász Roland államtitkár, a Gondosóráért felelős társaság ügyvezetője azért érkezett csütörtökön Székesfehérvárra, hogy a többi 65 év feletti lakosnak is elmondja, miért hasznos az eszköz.

S. Töttő Rita

Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Székesfehérváron ma 23 ezer 139 65 év feletti él, akiknek egyharmada, azaz egészen pontosan 7459 fő regisztrált már a Gondosóra programba, árulta el Joó Géza, a Gondosóra program marketing- és kommunikációs igazgatója október 3-án, csütörtökön az Aranybulla könyvtárban tartott tájékoztatón. A fórumra Csiszárné Mahler Mónika, a könyvtár igazgatója hívta a környékbeli érintetteket, akik érkeztek is szép számmal az államtitkári tájékoztatóra: teltház lett ugyanis a könyvtárban az esemény alkalmából, melyen Bayer Ilona ismert televíziós személyiség, Magyarország első női híradósa és Hoffmann Richárd előadóművész színesítette a programot.

Bayer Ilona és Juhász Roland
Fotó:  Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Szinte mindenki találkozott már Magyarországon a Gondosóra program lehetőségével, mely olyan jóléti szolgáltatás, melyhez teljesen ingyenesen biztosít a kormány készüléket is. A program keretében 0-24 órában diszpécser központ érhető el, így bármilyen probléma esetén segítség kérhető. A program kifejezett célja, hogy a 65 év felettieket saját otthonukban támogassa, segítse az eszköz – fogalmazott Juhász Roland államtitkár, a Gondosóráért felelős társaság ügyvezetője. - A korcsoporton belül ma már minden harmadik ember rendelkezik gondosórával, azaz közel 700 ezer felhasználója van, de azt szeretnénk, hogy ez az arány még tovább nőjön. A Gondosóra hasznáról szeretnénk tehát tájékoztatni az érintetteket, kihangsúlyozva: eddig 22 ezer esetben történt már életmentés a Gondosórán keresztül.

A Gondosóra újításáról is beszámolt az államtitkár: az eszközhöz ugyanis ma már applikáció társul, mely a Gondosóra felhasználóinak a segítőinek, hozzátartozóinak szól. Ezen keresztül ellenőrizhető többek között, hogy az óra be van-e kapcsolva, milyen töltöttséggel rendelkezik, s értesítés érkezik rá, ha vészhívásra került sor.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában