Kerek évfordulót ünnepeltek

2 órája

A hosszú élet titka? - Józsi bácsi megmondja

Micsoda történet! 60 éve él boldog házasságban feleségével a napokban 90. születésnapját ünneplő Szeleczki Józsi bácsi. Dunaújváros szépkorúja a jeles napon a hosszú élet „titkos" összetevőit is elárulta: család, aktív élet és kertészkedés.

Kecskés Zoltán

Szeleczki József (b) 90 születésnapját ünnepelték.

Forrás: Önkormányzat

Folytatódott a szépkorúak köszöntése a megye második legnagyobb városában: Szeleczki Józsefet a kerek évforduló alkalmából Szántó Péter önkormányzati képviselő köszöntötte otthonában, átadva a város és miniszterelnök gratuláló levelét az ünnepeltnek.

hosszú élet titka_Dunaújváros
Józsi bácsi már 60 éve él boldog házasságban. A hosszú élet titkát is elárulta. 
Forrás:  Önkormányzat

A városi önkormányzat közösségi oldalára írt bejegyzésében megemlékezett arról, hogy Józsi bácsi 1957-ben költözött városba, itt a Dunai Vasmű Kokszoló gyáregységében esztergályosként kezdett el dolgozni és ismerte meg élete szerelmét, akivel már immáron 60 éve élnek boldog házasságban.

Mint írják, a születésnapos a nyugdíjba vonulása után sem tétlenkedett. Feleségével együtt aktívan, a közösen felépített kis hétvégi kertjükben töltötték, egészen két évvel ezelőttig. Józsi bácsi azt mondta: a kerti munka legjobb pillanatai a megtermelt kerti vetemény bősége, a gyümölcsből a jó pálinka és a szőlőből a bor készítése, valamint a hétvégi kerti családi összejövetelek voltak a finom bográcsos ételekkel. Úgy tartja: aki ilyen kerek születésnapot szeretne megélni, az műveljen kertet éveken át, mert vallja, a rengeteg munka a hosszú élet titka. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában