Egészség

2 órája

Pillanatok alatt beteltek a helyek – sokan éltek az ingyenes szűrővizsgálatok lehetőségével

Városrészi szűrőnapot tartottak a 14. választókerületben, ide várták a Búrtelep, Börgönd, Ráchegy és Köfém lakótelep lakóit.

Déri Brenda

Ingyenes szűrővizsgálatok: már kora délelőtt érkeztek az első lakók.

Fotó: ÖKK

Mint arról előzetesen hírt adtunk október 19-én, szombaton városrészi szűrőnapot tartanak a Köfém Művelődési Házban. Ide várták a lakókat reggel 9 és délután 13 óra között. A vizsgálatokon való részvétel ezúttal is előzetes regisztrációhoz volt kötött. Így a boka-kar index meghatározáson, a kardiológiai és bőrgyógyászati vizsgálaton, valamint a csontsűrűség mérésen azok vehettek részt, akik előzetesen regisztráltak. Ugyanekkor az állapotfelmérés, a dietetikai és mentálhigiénés tanácsadás nem volt regisztrációhoz kötött, ezen lehetőségekkel bárki élhetett a városrész lakói közül. De az ott lévő szakemberek abban is tudtak segíteni, hogy „útba igazítsák” az olyan érkezőket, akiknek kérdéseik voltak arról, hogy bizonyos tünetekkel, betegséggel hova forduljanak. 

Szerencsére a mostani alkalommal is hamar beteltek a helyek: bőrgyógyászati és kardiológiai vizsgálatra 35-35 főt tudtak fogadni, de a nem regisztrációhoz kötött tanácsadásokra és az általános állapotfelmérésre akár 100 fő is tudott érkezni – tudtuk meg Keresztury Lászlónétól, a Székesfehérvári Egészségfejlesztési iroda szakmai vezetőjétől a helyszínen. 

A szűrőnapról tartott korábbi sajtótájékoztatón elhangzott, hogy nem csak az idős korosztályt várják, hanem a fiatalokat is, így a feol.hu megkérdezte azt is, hogy milyen életkorúak jelentkeztek többen, ez azonban a szakmai vezető elmondása alapján csak később derül ki a kitöltött kérdőívekből. 

– Erről egyelőre még nincs adatunk, de az ide érkezőknek ki kell tölteni egy név nélküli kérdőívet, amelyeket később összesítünk és egyebek között az is kiderül, hogy milyen arányban érkeztek idősek és fiatalok –.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában