Meghitt pillanatok

2 órája

Jó hangulatban ünnepelték az időseket

Szeptember utolsó hétvégéjén ismét az időseket ünnepelték Igaron.

Szabó Róbert

Ismét színvonalas műsorral lepték meg a helyi időseket Igaron

Fotó: Nagyné Bodnár Zsuzsanna

Már hagyomány, hogy az időseket ünneplik Igaron a kicsik és a nagyok az idősek világnapjához legközelebb eső hétvége vasárnapján. Ezúttal szeptember 29-én rendezték meg az eseményt, amelynek az igar-vámszőlőhegyi művelődési ház adott otthont. A település önkormányzatának nevében Molnár István polgármester mondott köszöntőbeszédet, majd a jelen lévő legidősebb tagot, Csabai Ferencnét köszöntötte egy csokor virággal.

Molnár István polgármester Csabai Ferencnét köszönti
Fotó: Nagyné Bodnár Zsuzsanna

A délután folyamán színes programmal kedveskedtek a szervezők az időseknek. Elsőként a helyi Napraforgó néptánccsoport lépett színpadra, amelynek tagjai színvonalas előadással örvendeztették a közönséget. Ezután érkezett a világot jelentő deszkákra a településen már harmadjára fellépő Prömier Színtársulat, amely operettekkel és táncdalokkal szórakoztatta a nagyérdeműt. Talán a nap fénypontja következett ezután, amikor a helyi óvodások adtak elő rövid táncos-zenés műsort, a jelenlévők közül nem volt olyan, aki ne hatódott volna meg.

A délután záróakkordja az estebéd előtt a mezőszilasi Gorsium Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak előadása volt. Elsőként Pethes Máté és Kökény Sion duója adott elő népdalokat tamburán és gitáron, majd a Hambori Flow és a Zevia nevű formáció örvendeztette az időseket a mai nap slágereiből készített összeállítással.

Kökény Sion (balra) és Pethes Máté (jobbra) népdalokat adott elő
Fotó: Nagyné Bodnár Zsuzsanna

– Mindig is fontos volt számomra, hogy az időseket méltóképp ünnepeljük meg településünkön, hiszen a mi világunk velük, nagyapáinkkal, nagyanyáinkkal és az ő munkásságukkal kezdődött. Nélkülük mi sem lehetnénk ma itt. Örülök, hogy színvonalas műsorral és fantasztikus vacsorával kedveskedhettünk a helyi időseknek – nyilatkozta lapunknak Molnár István polgármester.

Megható beszéddel köszöntötte a jelenlévőket Molnár István polgármester
Fotó: Nagyné Bodnár Zsuzsanna

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában