Állatok Világnapja a móri farmon

1 órája

Jótékonysági Nyílt Nap: mentő hordágyra gyűjtenek

A felelős állatvédelem, a kutyatartás alapelveinek népszerűsítése érdekében kezdte meg működését a Dog Plusz Egyesület még 2011-ben, a szervezet elnöke pedig több mint két évtizede foglalkozik kutyákkal és kiképzésükkel. Nem csak a lelki sérült négylábúaknak segítenek félelem nélkül élni, de mentőkutyás csoportjukkal ott vannak, ahol szükség van rájuk. Őket támogathatják a móri állatfarmon a Jótékonysági Nyílt Napon október 6-án, vasárnap, melynek kapuja ismét kitárul.

Kecskés Zoltán

Nemes célért adakozhatnak az állatszeretők. A Dog Plusz Egyesületet támogathatják.

Fotó: Kasza Norbert

Az esemény apropóját az Állatok Világnapja adja a móri DoriNita Családi Farmon, ahol a látogatók egy igazán élménydús napot tölthetnek el térítésmentesen. A szórakozás mellett, persze a nemes cél sem maradhat el: a bevételből ugyanis – a Jótékonysági Nyílt Nap keretében – a Dog Plusz Egyesület Mentőkutyás Csoportját támogathatják. Ők ott voltak például a dunai árvíznél, de több adománygyűjtő akcióban is részt vettek már megyeszerte. A vasárnapi helyszín sem véletlen: a farm és a négylábú életmentők szervezete között az évek alatt a kapcsolat annyira szoros lett, hogy amikor tehetik, segítik egymást a közös álmok megvalósulásában. Nem kisebb dologra vállalkoztak most, mint hogy a befolyt adományból egy professzionális eszközt vásárolnak:

Dog Plusz Egyesület_Állatok_Világnapja_ Dorinita Családi Farm
Sokszor segítettek már másokon, most ők kérnek segítséget.
Fotó: Az egyesület

– Örülök, hogy idén is György Anita, a móri farm vezetője a munkánk elismeréséül minket választott arra, hogy a nyílt nap alkalmával támogasson minket. Szeretném ezt a nemes gesztus neki és az idelátogatóknak is előre megköszönni. A támogatásból egy olyan speciális hordágyat szeretnénk vásárolni, melyet mentések során használni tudnánk. Az eszköz ára közel 300 ezer forint – Kasza-Pirka Ildikó kutyaszakértő, a Fejér megyében tevékenykedő Dog Plusz Egyesület elnöke, aki kihagyhatatlan programnak tartja a vasárnapot.

10 és 16 óra között az érdeklődők megismerkedhetnek a farm állataival – kecskék, lovak, pónik, csacsik és törpemalacok – miközben a jótékonysági nap támogatottja  a Dog Plusz Egyesület - Életmentés 4 lábon szervezet is kint lesz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában