Pontyot hoznak, később más fajból is érkezik

2 órája

Kedden haltelepítés lesz a Velencei-tónál

A kíméletlenül forró és erősen aszályos nyarat követően a lehűléssel végre csapadékosabb időjárás érkezett hazánkba. A Velencei-tó horgászatáért felelős szakemberek abban bíznak, hogy esőből később, az őszi-téli hónapokban sem lesz hiány. A tógazdaságokban megkezdődtek a lehalászások, a vízterületek gazdái pedig elvégzik az őszi időszakra tervezett haltelepítéseket.

Tihanyi Tamás

Háromnyaras pontyok érkeznek a Velencei-tóba

Fotó: MOHOSZ

A Velencei-tónál az eredetileg két héttel korábbra tervezett pontytelepítés elmaradt, mert az akkor lehalászott halak mérete nem érte el a kívánatos nagyságot. Tácról előre láthatóan kedden, a késő délelőtti, vagy kora délutáni órákban várhatóan 4-5 tonna, átlagosan 1,5-2 kilogramm közötti háromnyaras ponty érkezik a nagyméretű szállítójármű számára is alkalmas, előre tervezett kihelyezési pontokra: a sukorói evezőspálya elejére és végére, továbbá a dinnyési kikötő hullámtörőjéhez. A későbbiekben – november vagy december hónapokban – a nehezebben megközelíthető helyszínekre is visznek pontyot, sőt, az érzékenyebb csuka, süllő, balin, keszeg, valamint compó fajok telepítése is várható. A Horgász Egyesületek Fejér Megyei Szövetségének felajánlásából pedig szeptember végén a Velencei-tóba is jutott mintegy 300 kilogrammnyi kisméretű, 10-20 grammos bodorka.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában