Megkezdik a munkát

2 órája

Szabadbattyánban is megalakult a képviselő-testület

Szabadbattyánban is letette esküjét az idei választásokon megválasztott hat képviselő, akik esküjüket követően megszavazták az alpolgármestert is.

Déri Brenda

A képviselő-testület alakuló ülésén Kovács Péter polgármester az 5 éves terveire is kitért.

Forrás: Kovács Péter

Még mielőtt részletesebben kitérnénk a hétfőn tartott alakuló ülésre, fontos feleleveníteni a település egyedi helyzetét. A papírforma szerint ugyanis Kovács Péter október 1-én megkezdődő ciklusáig az előző polgármesternek Szabó Ildikónak kellett volna betölteni a tisztséget, de mint azt megírtuk Szabó Ildikó februárban lemondott, így a választásokig az akkori alpolgármester Óberné Kámán Erika vette át feladatait. Majd Kovács Péter megválasztását követőn nem sokkal letette polgármesteri esküjét és a település hivatalos polgármestere lett még a nyáron, így a mostani alakuló ülésen „csak” az újonnan megválasztott képviselők tettek esküt, név szerint: Bihácsi István, Csókási Lajos, Csuti Gabriella, Gyémánt Kálmán, Németh Lajos és Váczi Márk. Közülük Bihácsi István és Németh Lajos már az előző képviselő-testületnek is a tagjai voltak. Alpolgármesternek Kovács Péter Gyémánt Kálmán képviselőt javasolta, amit a többség el is fogadott. 

Az ülésen beszédet mondott a polgármester, melyben a hűséget és a bátorságot hangsúlyozta ki. 

– Hűnek kell lennünk azon emberek akaratához, akiknek jóvoltából most itt ülhetünk és bátornak kell lennünk azokkal a nehézségekkel szemben, amiket az élet elénk gördít – majd folytatta: – Az elkövetkező években nagy hangsúlyt fogunk fektetni a közösség egyben tartására és azokra az elhanyagolt kapcsolatokra és rétegekre, amelyek szociálisan kielégületlenül csak elszenvedői a battyáni létnek.

Kovács Péter a fentieken túl kitért az 5 éves tervekre is. Ezek között szerepel a közvilágítási program, az iskola tornatermének újjáépítése, a turisztika fellendítése és több kikapcsolódási lehetőség biztosítása. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában