Legális füstjelek az égen

2 órája

Kerti hulladék: Egy hónapon át engedélyezett az égetés

Szoros, egy hónapos határidőt biztosít az ingatlantulajdonosoknak a pusztavámi önkormányzat arra, hogy legálisan gyújhassanak tüzeket. Október közepétől november derekáig bárki megszabadulhat a kerti hulladék és avar kupacoktól. Az ünnep- és a pihenőnapok kivételt képeznek, ahogy az országos tűzgyújtási tilalom időszaka is.

Palocsai Jenő

Még csak éppen, hogy megkezdődött az ősz, de a lombhullató fák már egyre több színbe öltöznek. A lehullott levelek, az őszi metszés során leeső ágak azonban gyorsan összegyűlnek, jelentős méretű kupacokat alkotva a gondos gazda udvarán, kertjében. A kerti hulladék persze érték, ám ha valaki nem akarja komposztálni, akkor adja le, zöldhulladékos zsákban a hulladékgazdákodónak.

Az a pusztavámi lakos, aki nem szeretne élni ezzel a lehetőséggel, az el is tüzelheti, de csak október.15-től november 15-ig.

–Fontos, hogy a rendelet értelmében az avar és kerti hulladékok égetése hétfőtől szombatig 8.00 – 17.00 óra között, minden év március 15. napjától április 15. napjáig és október 15. napjától november 15. napjáig tartó időszakban megengedett. Tilos az avar és kerti hulladék égetése ünnepnapon, országos pihenőnapon, valamint országosan elrendelt tűzgyújtási tilalom időtartama alatt. –hívja fel az érintettek figyelmét a helyi önkormányzat.

Mint megtudtuk, az, aki az engedélyezett időszakon kívül égeti el a kerti hulladékot, a levegő védelméről szóló 306/2010. (XII.23.) Korm.rendelet 9. mellékletét megsértve, 100 ezer forintig terjedő bírsággal sújtható. 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában