Projekt

16 órája

Két sikeres projekt zárult Dégen: megújult az óvoda csoportszobája és új kamerarendszert telepítettek (galéria)

Örömteli alkalomból gyűlt össze Dég valamennyi lakója október 7-én, hétfőn a Dégi Bóbita Óvoda- Bölcsőde és Konyha éttermében. Nemrég ugyanis két olyan projekt zárult le a településen, mely egyrészt a legkisebbek szocializációs folyamatait segíti, másrészt pedig az ott élők életminőségét javítja.

Déri Brenda

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ahogy arról Gárdonyi Sándorné polgármester és Varga Gábor országgyűlési képviselő az átadón beszélt az óvoda egyik csoportszobájának felújításával és a modern térfigyelő kamerarendszer kiépítésével újabb mérföldkőhöz érkezett a község.

– Nagy öröm, hogy a kormányzati támogatásnak köszönhetően a közelmúltban megújulhatott az óvoda csoportszobája, ami a leromlott állapota miatt igen indokolt volt. A felújítás részét képezte a parketta burkolatcseréje, vakolatjavítás, lambériacsere és a belső festés. Ennek összköltsége mintegy 12 millió forint volt. De a csoportszoba mellett az önkormányzat saját forrásából az udvaron is elvégzett kisebb munkálatokat – fejtette ki Gárdonyi Sándorné.

Új kamerarendszer

A településvezető az új térfigyelő kamerarendszer kiépítéséről is beszélt. Mint mondta ez a közel 7 millió forintnyi pályázati támogatásból jöhetett létre, amelyhez az önkormányzat 10% önerőt biztosított, így nagyjából 7,8 millió értékben telepítettek kamerákat Dég több helyszínén: a Káloz felőli külterületi útra, a műfüves pályához és piachoz, a sportpályához, a polgármesteri hivatalhoz, valamint a körzeti megbízott irodájába. 

Folyamatos fejlődés

– Tégláról téglára építjük a jövőt. Ez Dégen hatványozottan igaz és nem csak most hanem az elmúlt 14 évben is – hangzott el Varga Gábor országgyűlési képviselőtől, aki azt is hangsúlyozta, hogy: ha az óvoda fejlődik, akkor az egy befektetés a jövőbe, hiszen Dég jövője azokon a gyerekeken múlik, akik e pillanatban is az intézménybe járnak. 

– A mostani fejlesztés, mely tekinthető a korábbiak folytatásaként egy újabb nagy lépés a 21. századi körülmények felé. A kormány családpolitikája is e célt szolgálja, valamint azt, hogy a pedagógusok, dajkák, óvónők és szülők együttműködve neveljék a legkisebbeket annak érdekében, hogy egészséges, ép lelkű és gondolkodású felnőttekké cseperedjenek fel – tette hozzá.

Egy lépés a megelőzés felé

Az új kamerarendszer telepítéséről pedig úgy vélekedett, hogy nagyban hozzájárulhat a bűncselekmények megelőzéséhez, amelyek 2010 óta szerencsére csökkenő tendenciát mutatnak. Többek között az ehhez hasonló intézkedéseknek köszönhetően. 

Az átadót a beszédeket követően egy közös bejárással folytatták, mely során a jelenlévők megtekinthették az új csoportszobát. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában