Enying új polgármestere

2024.10.22. 18:45

Nem csinál hatalmi kérdést a polgármesteri szerepkörből Kiss Norbert Ivó (videó)

Mik a tervek az elkövetkezendő időszakra? Milyen volt a fogadtatás? Hogy éli meg a polgármesterséget? Erről kérdeztük Enying új polgármesterét, Kiss Norbert Ivót.

Déri Brenda

Kiss Norbert Ívó

Fotó: Bokányi Zsolt / FMH / archív

Mint azt megírtuk hosszú idő után búcsúzott Enying lakosságától Viplak Tibor, aki 10 éven át töltötte be a polgármesteri tisztséget a városban. Őt az idei választási eredményeknek köszönhetőn Kiss Norbert Ivó váltotta, aki a képviselő-testülettel közösen nemrég letette esküjét. Az új ciklus képviselő-testülete így a következő tagokból áll: Dely Zsolt, Lelkes Ákos, Gebula Béla Ákos, Mátyás Gábor, Molnár Gábor, Nyikos István, Regenyei Katalin és Vaszari Csaba. Lelkes Ákos, Gebula Béla Ákos, Molnár Gábor, Nyikos István és Regenyei Katalin már az előző testület tagjai is voltak. Arról, hogy ki lesz a város alpolgármestere később fog döntés születni.

Az alakuló ülést követő napokban a feol.hu is ellátogatott Enyingre, hogy az új polgármestert kérdezze a fogadtatásról, terveiről és arról a gyalogátkelőhelyről, melynél nemrég egy sajnálatos baleset történt.

Mint azt Kiss Norbert Ivó elmondta: még barátkozik az új helyzettel, a kollégákkal és a feladatkörrel. Kiemelte ugyanekkor, hogy a polgármesteri tisztséget ő egy szolgálatnak látja és kezeli, nem pedig hatalmi kérdésnek, így próbálja ennek megfelelően ellátni a feladatkörét.

– Enying fejlődését és a lakosságot csak így tudom és tudjuk közösen szolgálni – mondta, majd hozzátette, hogy hivatalon belül a munkatársakkal és képviselő-testülettel együttműködve dolgoznak, nem szeretné sem gyakorolni, sem éreztetni az alá-fölé rendeltségi viszonyt.

Tervei kapcsán az egyik legfontosabbnak a közösségépítést tartja. Úgy érzi, hogy nagyon ráférne a városra az összekovácsolódás. Mindezt apró gesztusokkal és közösségi programokkal szeretné előmozdítani. A városnapon például, habár akkor még nem volt hivatalban lévő polgármester, már az újonnan megválasztott képviselő-testülettel vett rész és közösen indultak a főzőversenyen. De az adventi időszakra is szeretne hasonló megmozdulást.

Ugyancsak a közösségépítés miatt szeretne a jövőben egy olyan multifunkciós sportcsarnokot, ahol a sportolás mellett arra is lenne lehetőség, hogy a helyiek összegyűljenek és igyanak vagy egyenek valamit. 

Ami az épületfejlesztést illeti, ezen a téren is több elképzelése van: első körben azt szeretné, ha a Batthyány-kastély külső homlokzata megújulna és méltóképp illeszkedne a parkhoz. Majd a belsejét újítaná fel, hogy a közösség végre kihasználhassa a kastély adta lehetőségeket. 

Beszélgetésünk során kitértünk még a Kossuth Lajos utcában található gyalogátkelőhelyre is, ahol nemrég elütöttek egy átkelőt. A polgármester mindenekelőtt az autósok és a gyalogosok kellő óvatosságát és figyelmességét hangsúlyozta. Mint mondta, hatalmas az átmenő forgalom ezen az úton így egy közlekedési lámpa, amely megállítja az autósokat könnyen torlódást eredményezne, ezt pedig semmiképpen nem szeretné.


 


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában