Bemutatót tartottak

2024.10.11. 10:00

Komposztföld ajándékba a komposztálás napján

A komposztálás napja alkalmából szervezett közös bemutatót a Gaja Környezetvédő Egyesület és a Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola. Az érdeklődők szakembertől leshették el a komposztálás csínját-bínját.

Gombor Lili

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Közös bemutatót tartott Gaja Környezetvédő Egyesület és a Székesfehérvári Munkácsy Mihály Általános Iskola. Az intézmény udvarán álló komposztálók köré gyűlt érdeklődők Tranbert Attilától tudhatták meg, hogyan is kell szakszerűen komposztálni. A résztvevőket szakmai segédanyagokkal és egy jó nagy zsák, kész komposztfölddel ajándékozták meg, amelyet így vagy úgy, kézben, háton, biciklin, de mindenki haza is vitt. 

Fotó: Fehér Gábor  / Fejér Megyei Hírlap

Vajgerné Bőhm Erika, a Gaja Környezetvédő Egyesület elnöke elmondta, a komposztálás terén van hová fejlődniük a városiaknak, hiszen még mindig nagyon sokan gyűjtik össze a faleveleket, melyeket aztán zsákokban kiraknak a ház elé, holott a fáknak az lenne a legjobb, ha a levelek a környezetükben komposztálódnának. 

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Városban természetesen nem szerencsés, ha a járda tele van levéllel, hiszen könnyel el is lehet rajtuk csúszni, viszont a kertvárosi övezetben, kertekben jobb, ha nem gyűjtjük össze a faleveleket – mondta el a szakember. A Gaja Környezetvédő Egyesület honlapján további tudnivalókat olvashatnak a komposztálás tudnivalóiról, és mindenről, amellyel a környezetünkért, s így egymásért is sokat tehetünk.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában